וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"התחלה לא מספקת": ועדת החוץ והביטחון פותחת את הדיונים בחוק הגיוס המועדכן

עודכן לאחרונה: 1.12.2025 / 6:03

החוק של בועז ביסמוט יעלה לראשונה היום בוועדה בראשותו. השבוע יתקיימו שלושה דיונים, ובשבוע הבא כמעט בכל ימות השבוע. בצד החרדי תומכים בחוק: "זה חוק שיכול לתת כיפת ברזל למי שבאמת לומד תורה. מנגד, חבר הכנסת משה סעדה מתח ביקורת: "צריך לתעדף את המשרתים"

נאומו של ח"כ בועז ביסמוט לאחר שנבחר לכהן כיו"ר ועדת החוץ והביטחון/דוברות הכנסת

חוק הגיוס המעודכן, שהופץ בשבוע שעבר בהנחיית יושב ראש ועדת החוץ והביטחון, חבר הכנסת בועז ביסמוט, יעלה היום (שני) לראשונה בוועדה. השבוע צפויים להתקיים שלושה דיונים: היום, כאמור, ומחר שני דיונים נוספים, ואילו בשבוע הבא צפויים להתקיים דיונים כמעט בכל ימות השבוע.

הדיון היום צפוי להיות בפרופיל תקשורתי גבוה, והאולם צפוי להיות מלא בחברי כנסת ובארגונים, ובוועדה נערכים לכך שלא כולם יוכלו להיכנס. לכן, על מנת למנוע בזבוז זמן ופיליבסטר, ביסמוט יקצה לנרשמים בין דקה וחצי לשתי דקות את רשות הדיבור, ולשם כך יפעיל מעין 'באזר' - שעון עצר שנועד למדוד את הזמנים. עד כה נערכו 51 דיונים על חוק הגיוס, כולל בתקופתו של אדלשטיין. כעת יימשכו הדיונים על השינויים שהוצגו ביום חמישי האחרון.

בצד החרדי תומכים כמובן בחוק, אבל משתדלים שלא לעשות זאת באופן פומבי: "אין חוק גיוס טוב, אבל ביחס למצב הזה, זה חוק שיכול לתת כיפת ברזל למי שבאמת לומד תורה. אם אתה בחור או אברך שבאמת לומד, החוק הזה ייתן לך הגנה. אם אתה לא לומד, אז תיתקל בסנקציות על לימודים, רישיון ויציאה מהארץ".

"אמרתי לביסמוט בוא נשנה את החוק". יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ בועז ביסמוט/ראובן קסטרו

בחסידות גור, המיוצגת בכנסת על ידי חבר הכנסת יצחק גולדקנופף, ממשיכים בקו הניצי שלהם נגד החוק, ואתמול פרסמו טבלה תחת הכותרת "יעדי גיוס של לומדי תורה", כולל המספרים המוזכרים בחוק וגם את הסנקציות הצפויות. אך בניגוד לחסידות גור, רוב החרדים, ביניהם אנשי ש"ס ויהדות התורה, מסכימים שהחוק הוא חוק שמיטיב עם החרדים.

במפלגת הליכוד נשמעת ביקורת נגד חוק הגיוס המעודכן, דווקא מחברו הקרוב של ביסמוט, חבר הכנסת משה סעדה שאמר לוואלה: "החוק הזה הוא התחלה טובה אבל לא מספקת. אין יעדים ללוחמים, אין תעדוף למשרתים, אין אמירה 'לא שירתת, לא קיבלת'. היום יש תעדוף לחרדים וערבים באקדמיה, במחיר למשתכן, ודווקא למשרתים אין. צריך לתעדף את המשרתים וככה ליצור תמריץ חיובי".

במענה לשאלה האם יצביע נגד החוק לנוכח הביקורת שהשמיע על החוק, השיב סעדה: "כרגע אני מנהל שיח עם ביסמוט, הוא חבר שלי, חולק את העולם הערכי שלי. ביסמוט חתום על החוק שלי 'לא שיררת ולא קיבלת', ואני אומר לו: בוא נשנה את זה. הרי החוק לא יעבור בג"ץ, הוא יקבל צו מניעה באופן מיידי. אני אומר לו: בוא נייצר חוק טוב. אני חושב שהחוק הזה חייב תיקון. זה אפשרי. כל חוק שמגיע לוועדה יוצא אחרת. אמרתי לבועז, עם המון חברות והערכה, את מה שאני חושב. אני נאבקתי שהוא יקבל את ראשות הוועדה. הוא האיש הנכון במקום הנכון. אני לא מאוכזב ממנו, אני מעריך אותו, אני מבין את הלחצים, אני מבין שהממשלה חשובה לו. הוא הביא מסמך לא שלם, אבל צריך ואפשר לדון עליו".

sheen-shitof

עוד בוואלה

קופת החולים המובילה מציגה: השירותים שיהפכו את החיים שלכם לקל

בשיתוף כללית

"אין אמירה 'לא שירתת, לא קיבלת'". הפגנה נגד חוק הגיוס ליד בני ברק, יולי 2025/TPS, יוסי זליגר

חוק הגיוס המעודכן של ביסמוט:

  • שירות אזרחי יוכר כחלק מהמכסה (בחוק הנוכחי נספרים כאמור רק משטרה, שב"ס, שב"כ ומוסד).
  • איסור הוצאת רישיון למי שמתחיל את תהליך הגיוס כעת. אם יש כבר רישיון, לא יילקח ממנו.
  • בוטלה דרישת יולי אדלשטיין למנגנון בטביעות אצבע בישיבות.
  • בוטלה המכסה ללוחמים קרביים. הצבא אמר בדיונים שיתקשה כבר עכשיו לבצע את הסינון.
  • מיהו חרדי? מי שלמד שנתיים בישיבה.
  • איסור יציאה מהארץ עד גיל 26 - גיל הפטור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully