תושב באר שבע, גנב מבית עסק שקית שהכילה כ-800 אלף דולר, ועלה עם השלל על אופניו החשמליים. אלא שאז, נפלו מספר חבילות עטופות שהכילו שטרות, שסייעו לבלשי המשטרה להגיע אל הנאם. היום (ראשון) הוגש כתב האישום נגד תושב העיר בשנות ה-50 לחייו, בגין הגניבה מבית עסק להמרת מטבע במרכז העיר. זאת, לאחר שנעצר כבר בשבוע שעבר, ומעצרו הוארך לבקשת חוקריו מעת לעת.
על פי חקירתו וכתב האישום שהוגש נגדו, ב-31 באוקטובר בשעת צהריים, הגיע הנאשם לבית העסק, ונכנס אליו תוך שניצל ב"כישרון רב" את היעדר תשומת הלב של בעל המקום, שהיה עסוק בסגירת העסק. בתוך כך, לקח הנאשם שקית שחורה שהכילה סכום כסף רב כאמור, ויצא במהרה אל עבר אופניו החשמליים שחנו בסמוך.
לאחר שהניח את השקית שהכילה את החבילות של שטרות הכסף, עלה הנאשם על אופניו וכבר בתחילת רכיבתו, נשמטו מספר חבילות על המדרכה. שני עוברי אורח שחלפו בדיוק במקום, נחלצו לעזרתו והרימו את החבילות העטופות ומסרו אותן חזרה לידיו. הנאשם החזירן לתוך השקית, המשיך ברכיבתו ונמלט מהמקום.
מיד עם קבלת הדיווח על אודות המקרה, פתחה המשטרה בחקירה, ובאיסוף ממצאים ועדויות, במטרה להתחקות אחר העומד אחר המעשה. לאור כך, תוך ימים ספורים הגיעה המשטרה לזהותו של הנאשם שאותר ונעצר.
נראה כי גניבות מבתי עסק בבירת הנגב, באר שבע, הופכים שכיחים מעת לעת. רק בשבוע שעבר, שלושה חשודים תושבי הפזורה הבדואית הגיעו לחנות תכשיטים בעיר, במטרה לשדוד את השלל. אלא שאז בעלת החנות שינתה להם את התוכניות. "רעולי פנים שברו את החלונות ונכנסו לתוך החנות, הייתי בקומה השנייה של החנות", סיפרה בעלת המקום. לאחר כמה רגעים, סיפרה כיצד בלמה את ניסיון השוד והבריחה את החשודים: "הם החלו להעמיס את התכשיטים לתוך שק ואני פשוט התנפלתי עליהם". "הם ברחו והשיארו את השק, רדפתי אחריהם אך הם נמלטו", תיארה בעלת החנות, שטרם נפתחה.
