סגנו של חבר הכנסת אלמוג כהן (עוצמה יהודית), הגיש היום (ראשון) תלונה במשטרה נגד מרצה באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, ד"ר סבסטיאן בן דניאל, שהתבטא בעבר בחריפות נגד חיילי צה"ל. בשבוע שעבר, התפרץ סגן השר יחד עם פעילי אם תרצו לשיעור אותו העביר המרצה, וגרם להפסקת השיעור. "אדאג שלא תלמד פה יותר", אמר הסגן שהתפרץ לשיעור.
לאחר האירועים בשבוע שעבר, והפיצוץ בשיעור, הגישה הנהלת בן גוריון תלונה במשטרה נגד סגן השר על הפרעה לסדר הציבורי. כעת, בסביבתו של השר כהן הגישו תלונה נגד המרצה בעקבות אמירותיו. סגן השר: "אמרתי והתכוונתי שאיני מתכוון לתת למרצה הבזוי, עוכר ישראל, סבסטיאן בן דניאל- להמשיך ללמד ולכך אני פועל". הוא המשיך: "מי שמסית נגד חיילי צה"ל, כנגד תושבי באר-שבע, וכנגד מזרחיים- לא ילמד סטודנטים במדינת ישראל. על משטרת ישראל לתת את הדין- זו היא שעת מבחן עבורה, אם היא תשלים עם שיח גזעני, מסית לטרור ואנטישמי או שאזרחי מדינת ישראל יקבלו את הצדק".
מילותיו הקשות של המרצה הגיעו בעבר גם לשולחנה של עיריית באר שבע, וראש העיר רוביק דנילוביץ', דרש הבהרות מהנהלת האוניברסיטה.
ד"ר בן דניאל, שמלמד במחלקה להיסטוריה, עורר סערות דומות בעבר. בשנה שעברה הושעה בעקבות התבטאויות נגד חיילי צה"ל שפרסם ברשתות החברתיות תחת שם העט "ג'ון בראון" - אך ההשעיה בוטלה לאחר בדיקה של רקטור האוניברסיטה.
מתא הסטודנטים של "עומדים ביחד", התומך במרצה, תקפו בתגובה את כהן ואת פעילי הימין שנכחו באירוע: "ממשלת הימין הקיצוני ממשיכה להרוס את החיים של הסטודנטים והסטודנטיות. אלמוג כהן ובריוני הימין הכהניסטי באים להטיל עלינו אימה ולרדוף פוליטית סטודנטים ומרצים. אנחנו לא הולכים לשום מקום - ניאבק בממשלת הימין עד שתלך הביתה".
