וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוקף את היועמ"שית: זה המינוי של לוין לניהול חקירת פרשת הפצ"רית

עודכן לאחרונה: 4.11.2025 / 13:02

שר המשפטים לוין טען בפני היועמ"שית כי היא מצויה בניגוד עניינים בפרשת חקירת הפצ"רית ולכן ביקש למנות במקומה את נציב תלונות הציבור על שופטים - השופט בדימוס אשר קולה. הנציב "הקטין ראש" בנוגע לשאלת ניגוד העניינים ואמר כי יסכים לקבל את התפקיד ככל שיוחלט על כך

צעקות על היועמשית דיון סוער בוועדת החוקה/ערוץ הכנסת

לאחר ששר המשפטים יריב לוין הודיע ביום שבת ליועמ"שית גלי בהרב מיארה כי בכוונתו למנות תובע אחר בפרשת הפצ"רית יפעת תומר-ירושלמי, המכתב המלא ששלח נחשף היום (שלישי) וממנו עולה כי לוין ביקש למנות במקום היועמ"שית בהרב מיארה את נציב תלונות הציבור על שופטים, השופט לשעבר אשר קולה.

אשר קולה מונה לנציב תלונות הציבור על שופטים לאחר שכיהן קודם לכן כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת. שמו התפרסם בעיקר בזכות עמידתו בראשות הרכב השופטים שזיכה את רומן זדורוב.

במכתבו, השר לוין טען בפני היועמ"שית כי היא מנועה מלעסוק בפרשה בשל ניגוד עניינים בחקירת ההדלפה עצמה ובשיבוש הליך החקירה.


המכתב ששלח יריב לוין

טען כי היועמ"שית מנועה בשל ניגוד עניינים. שר המשפטים יריב לוין/ראובן קסטרו

נציב התלונות על שופטים, אשר קולה, התייחס ואמר כי אכן יסכים לקבל את התפקיד אם יוחלט להטילו עליו. מטעם הנציב נמסר: "הנציב אינו מביע עמדה בעניין המניעות של היועצת המשפטית לממשלה ולא בעניין סמכות השר. הנציב מסכים לקבל עליו את התפקיד ככל שיוחלט להטילו עליו, בכפוף לכל דין".

sheen-shitof

עוד בוואלה

זה כל כך טעים ופשוט: מתכון לבננות מקורמלות

בשיתוף חברת גליל

התעלם מעמדת היועמ"שית וביקש למנות תובע אחר

השר לוין כתב: "אני סבור כי נציב תלונות הציבור על שופטים, הן כמוסד והן באופן אישי, עונה באופן המיטבי לנדרש במקרה זה. מינויו יזכה לאמון ציבורי רחב, ההכרחי בנסיבות בהן אנו מצויים".

לאחר ששלח את המכתב, היועמ"שית השיבה לשר לוין וטענה כי אין בסמכותו להתערב בחקירת פרשת שדה תימן. בהרב מיארה טענה כי לשר אין סמכות חוקית להורות על העברת סמכויותיה או על מניעתה מלעסוק בנושא: "אין בסמכותך לטול מידי היועצת המשפטית לממשלה את סמכויות האכיפה הנדונות במכתב, מכוחו של סעיף 23א(ד) לחוק שירות המדינה (מינויים), ולהעבירן לעובד מדינה אחר. מכאן אף אין זה בסמכותך להנחות את היועצת ואת גורמי האכיפה הכפופים לה שלא לעסוק בנושאים המצויים בתחומי סמכויותיהם ואחריותם".

אמר כי יסכים לקבל את התפקיד ככל שיוחלט על כך. הנציב אשר קולה/ראובן קסטרו

בהרב-מיארה הוסיפה כי החקירה בפרשת שדה תימן "מטופלת על ידי ראשי מערכת אכיפת החוק - היועצת המשפטית לממשלה, פרקליט המדינה וראש אגף החקירות והמודיעין במשטרת ישראל" וציינה כי היא "מקודמת במהירות, בהתאם להמלצות גורמי החקירה והתביעה". לדבריה, "כל ניסיון להתערבות בהליכי החקירה אך פוגע בקידומה".

באופוזיציה תוקפים: "ביזיון שזה שר המשפטים"

רצונו של לוין למנות את קולה לתובע במקום היועמ"שית עורר תגובות חריפות במערכת הפוליטית. ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף את לוין והביע ביקורת חריפה על כוונתו למנות תובע לחקירת הפצ"רית. לפיד אמר: "יריב לוין מציע למנות חוקר במסלול עוקף יועמ"שית בטענה שזה יזכה ל'אמון ציבורי רחב'. לא זה לא. לא אמון ולא רחב. ואין לו סמכות לבצע את הצד הזה".

השיבה כי אין ללוין סמכות חוקית לכך. היועמ"שית גלי בהרב מיארה/אתר רשמי, אורן בן חקון/ישראל היום

לפיד המשיך: "‏זה שר אחוז שנאה בממשלת מיעוט שעושה הכל כדי להחריב את המערכת ואין לנו שום אמון במהלך שלו".

יו"ר מפלגת הדמוקטים, יאיר גולן, מסר: "זו החלטה פסולה ולא חוקית. יריב לוין, ממש כמו ינון מגל, לא רוצה חקירה חוקית ואמיתית, אלא לעשות לינץ'. החוק, האמת והצדק לא מעניינים אותם, אלא רק האינטרסים הפוליטים שלהם". גולן המשיך: "ביזיון שזה שר המשפטים שלנו. אנחנו נעיף אותם ונחזיר את השפיות ושלטון החוק למדינה".

"החלטה פסולה ולא חוקית". יו"ר מפלגת הדמוקרטים, יאיר גולן/ראובן קסטרו

יו"ר מפלגת כחול לבן, חבר הכנסת בני גנץ, מסר: "‏בעולם מתוקן ובממשלה נורמלית, שר המשפטים היה יושב עם היועמ"שית ומסכמים יחד - אבל אנחנו בעולם לא נורמלי, שבו השר כלל לא מכיר ביועמ"שית. ‏כפי שאמרתי אתמול, היועמ"שית צריכה להעביר את חקירת שדה תימן לפרקליט שלא היה מעורב בה עד כה".

גנץ המשיך: "‏עם זאת, שום שר - לא לוין ולא אחר - אינו רשאי לקבוע מי ינהל חקירה. ‏ערבוב פוליטיקה באירועים פליליים, ובמיוחד בכאלו בעלי השלכות פוליטיות, הוא פגיעה חמורה בדמוקרטיה ובשלטון החוק".

מטעם ארגון המחאה "אחים לנשק" נמסר: "יריב לוין לא למד שום דבר מאסון השביעי באוקטובר וממשיך לקרוע ולשסע את העם. הוא מתפקד כמנוע של פילוג ושנאה בזמן שהציבור הישראלי מאס בהתנהלות הזו".

הם הוסיפו: "לאחר שלא הצליח לפטר את היועמ"שית בדרך חוקית, הוא מנסה לרוקן אותה מסמכויותיה בדרך מזוהמת והרסנית. ממשלת החורבן הכושלת הזו תלך בקרוב הביתה, ואנחנו נהיה כאן כדי לשקם את ההריסות, לאחות את הקרעים, ולהחזיר את המדינה למסלול".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully