וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניצחון למרוקו באו"ם, נתניהו בירך: "דיפלומטיה נחושה ועקבית"

עודכן לאחרונה: 3.11.2025 / 0:26

ראש הממשלה התייחס להחלטת מועצת הביטחון של האו"ם, שאישרה את תמיכתה בתוכנית האוטונומיה של מרוקו בסהרה המערבית, תחת ריבונותה. ההחלטה מהווה דחייה נוספת לעמדת חזית הפוליסריו הנתמכת בידי אלגי'ריה - הדורשת משאל עם לעצמאות

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר המדינה של ארה"ב מרקו רוביו/מערכת וואלה

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס אתמול (ראשון) להחלטת מועצת הביטחון של האו"ם שאישרה את תמיכתה בתוכנית האוטונומיה של מרוקו בסהרה המערבית, תחת ריבונות מרוקאית. בציוץ באנגלית ב־X כתב נתניהו כי מדובר ב"ניצחון לדיפלומטיה המרוקאית הנחושה והמתמשכת", וברך את מלך מרוקו, מוחמד השישי, לרגל ההישג.

מועצת הביטחון אישרה ברוב קולות החלטה שמחזקת את העיקרון שלפיו מרוקו תעניק אוטונומיה ניהולית בשטח סהרה המערבית, אך תשמור על ריבונותה. ההחלטה מהווה דחייה נוספת לעמדת חזית הפוליסריו, הנתמכת במשך שנים על־ידי אלג'יריה, הדורשת משאל עם לעצמאות האזור.

ארצות הברית הכירה, נתניהו בירך/דובר צה"ל

הסכסוך סביב סהרה המערבית נמשך מאז שנות ה־70, והפך לאחד העימותים הבולטים בצפון אפריקה. בשנים האחרונות האזור הפך לזירה אסטרטגית בשל מאבקי השפעה בין מרוקו לאלג'יריה וחשש מפעילות ג'יהאדיסטית במדבר סהרה.

ארצות הברית הכירה בריבונות מרוקו על סהרה המערבית בשנת 2020 - כחלק מהמשא ומתן שהוביל לנורמליזציה בין ישראל ומרוקו במסגרת הסכמי אברהם.

בראיון בתוכנית 60 דקות לפני שבועיים, שליח הממשל, סטיב וויטקוף, רמז על "התפתחויות" ל"שלום קרב" בין מרוקו לאלג'יריה בנושא - דבר שעורר גל שמועות באזור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully