פרקליטות המדינה הגישה היום (ראשון) כתב אישום נגד נער בן 14, תושב גוש דן, בגין עבירות של מגע עם סוכן חוץ ומסירת ידיעה לתועלת האויב, לאחר שיצר קשר עם גורמים המזוהים עם ארגון אל-קאעידה וביצע עבורם איסוף חומר מודיעני. מכתב האישום שהוגש לבית המשפט המחוזי לנוער בתל אביב עולה, כי הנאשם, שהזדהה עם ארגון אל-קאעידה והציג עצמו כמרגל מוסלמי, היה חבר פעיל בקבוצה ביישומון סיגנל, הנקראת "תנועת סייבר וג'יהאד חמוש". הקבוצה, שהופעלה על ידי סוכן, שמה לעצמה מטרה לשמש כתנועת סייבר גי'האדיסטית שחבריה נשבעו להילחם תחת הדגל של ארגון אל-קאעידה. 
בספטמבר האחרון ביקש הסוכן מחברי הקבוצה לאסוף עבורו מודיעין לצורך מבצע שהארגון מתכנן להוציא אל הפועל. בן ה-14 נעתר לבקשה וצילם בטלפון שלו שני מבנים ששימשו בעבר כמתקנים צבאיים, סיפק לבקשת הסוכן את נקודות הציון שלהם, ותיעד אותם בווידאו לצורך הכנת סרטון תעמולה.
בנוסף, במסגרת ההתכתבות בקבוצה, כתב שבכוונתו לצלם תחנת משטרה גדולה בתל אביב ולבצע פיגועים ופעולות טרור כגון: התנקשות בראש הממשלה בנימין נתניהו, פיגוע התאבדות נגד ישראלים ופגיעה באזרחים ישראלים באמצעות סכין או בקבוק תבערה. הסוכן עודד אותו לבצע פעולות אלו והנחה אותו לתעד עצמו בסרטון לפני ביצוען, כמי שפועל מטעם ארגון אל-קאעידה. כמו כן, ניסה הנאשם להצטרף לארגון הטרור חמאס והתעניין בייצור חומרי נפץ מאולתרים וביצוע פעולות המכוונות נגד ביטחון המדינה.
בבקשת המעצר ציינה פרקליטות מחוז תל אביב, כי "ניכר שהנאשם פעל מתוך מודעות וכוונה לפגוע בביטחון המדינה ואזרחיה, תוך חבירה לגורמים המזוהים עם ארגוני טרור, והצהרה בפניהם שברשותם נכס בדמות מרגל בלב תל אביב". עוד הוסיפו כי: "מסוכנותו מתעצמת בכך שחצה את גבולות המרחב הקיברנטי והחל לנקוט בפעולות אקטיביות לקראת הוצאה לפועל של איסוף מודיעין ובכך שהביע רצון לבצע פיגועים ולרצוח ישראלים, תוך שהחל להתנסות בייצור של חומר נפץ מאולתר". 
רק הבוקר, המשטרה ושב"כ הודיעו על הגשת כתב אישום נגד יוסף עין אלי, בן 23, תושב טבריה, שנעצר בספטמבר האחרון בפעילות משותפת של שב"כ ולהב 433, בחשד לריגול עבור איראן. הקשר של עין אלי עם גורמי המודיעין האיראני כלל על פי כתב האישום, ביצוע משימות ביטחוניות שונות עבור גורמי המודיעין האיראניים, כשבתמורה קיבל כספים רבים באמצעות תשלומים דיגיטליים.
