המשטרה ושב"כ הודיעו הבוקר (ראשון) על הגשת כתב אישום נגד יוסף עין אלי, בן 23, תושב טבריה, שנעצר בספטמבר האחרון בפעילות משותפת של שב"כ ולהב 433, בחשד לריגול עבור איראן. הקשר של עין אלי עם גורמי המודיעין האיראני כלל על פי כתב האישום, ביצוע משימות ביטחוניות שונות עבור גורמי המודיעין האיראניים, כשבתמורה קיבל כספים רבים באמצעות תשלומים דיגיטליים.
מחקירתו של יוסף עלה כי הקשר עם הגורמיים האיראניים התקיים החל מסוף שנת שנת 2024. במסגרת המשימות שהתבקש אליהן, העביר יוסף למפעיליו האיראנים מידע ותמונות על מלונות באזור ים המלח, מאחר ועבד באחד מהמלונות באזור. בנוסף, העביר מידע על אזורי תיירות בדרום הארץ.
עוד העלתה החקירה, כי יוסף נדרש על ידי מפעיליו לבצע משימות נוספות, אך לא נענה להן. בין המשימות האלו: איסוף מידע על השר לביטחון לאומי, הקמת "צוות מופעלים" בישראל, השלכת רימון לעבר בית, העברת מידע על אודות גורמים פליליים ומשפחות פשע בישראל, העברת פרטי חיילי צה"ל, הצתת רכבים וצילום מתוך בסיסי צה"ל.
משירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל נמסר: "אנו שבים ומזהירים את אזרחי ותושבי מדינת ישראל מעצם קיום קשר עם גורמים זרים ממדינות אויב או גורם לא מזוהה, לא כל שכן, ביצוע משימות עבורם תמורת תשלום". עוד הבהירו: "גורמי הביטחון ימשיכו לפעול בנחישות למיצוי הדין עם אזרחים אשר יפעלו בשיתוף פעולה עם גורמים עוינים".
רק באוקטובר האחרון, הוגש כתב אישום נגד מאור קרינגל בן ה-27, חייל מילואים, וטל עמרם בן ה-26, תושבי חולון, בגין ריגול שביצעו עבור איראן. על פי כתב האישום, שהוגש על ידי פרקליטות מחוז תל אביב, החל מאמצע שנת 2024 ועד למעצרו באוגוסט האחרון, קיים קרינגל קשר עם מספר רב של אנשים שפעלו מטעם איראן, תוך שהוא מודע לכך שפועל בשליחות סוכני חוץ עוינים את מדינת ישראל, וביצע בהוראתם משימות תמורת תשלום, אותו קיבל במטבעות קריפטוגרפיים לארנקיו הדיגיטליים.
