פרקליטות המדינה הגישה היום (שישי) לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד מאור קרינגל בן ה-27, חייל מילואים בחלק מהזמן, וטל עמרם בן ה-26, תושבי חולון, בגין ריגול שביצעו עבור איראן. במקביל, ישראלי בן 23, עובד במלון בים המלח, נעצר בחשד לריגול עבור איראן.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי פרקליטות מחוז תל אביב, החל מאמצע שנת 2024 ועד למעצרו באוגוסט האחרון, קיים קרינגל קשר עם מספר רב של אנשים שפעלו מטעם איראן, תוך שהוא מודע לכך שפועל בשליחות סוכני חוץ עוינים את מדינת ישראל, וביצע בהוראתם משימות תמורת תשלום, אותו קיבל במטבעות קריפטוגרפיים לארנקיו הדיגיטליים.
במהלך תקופת ההפעלה, תיעד קרינגל עשרות יעדים שונים ברחבי הארץ אליהם נשלח על ידי הסוכנים האיראניים, ביניהם יעדים ביטחוניים ואסטרטגיים, ובהנחייתם שלח אליהם תיעודים שונים. כך, העביר קרינגל לסוכני החוץ תיעוד ומיקום של נמלים, חנויות, קניונים, בתים פרטיים, מרכזיים ציבוריים, בנייני עירייה וגופי ממשל ומשפט, הכל על פי כתובות או נקודות ציון שקיבל מהסוכנים.
נוסף על כך, נתבקש על ידי הסוכנים לחסל את מפקדו בשירות המילואים בתמורה ל-100 אלף שקלים, וכן להגיע למפגשים עם סוכני החוץ בטורקיה ובאזרבייג'אן.
סמוך לינואר 2025, לבקשת סוכני החוץ, החל לגייס אזרחים ישראלים נוספים לביצוע המשימות, ובהם טל עמרם. במהלך פברואר 2025, קיים עמרם קשר עם אחד מסוכני החוץ, תוך שהוא מודע לכך שפועל בשליחות סוכן חוץ עוין את מדינת ישראל. במהלך ההתקשרות, צילם עבור סוכן החוץ סרטון מחלון ביתו, אך לא הצליח לקבל תשלום תמורת המעשה בשל קשיים טכניים. בהמשך, נשלח למשימה נוספת, במסגרתה התבקש להצטייד באמצעים לריסוס גרפיטי. בנוסף, שרפו שני הנאשמים בצוותא מדי צה"ל בחורשה בחולון, בהוראת אחד מהסוכנים.
בנוסף, עדכן את אחד מהסוכנים האיראניים על אודות שירות המילואים שביצע בתקופה זו, ואף מסר לו את כתובות בסיסי צה"ל השונים בהם שירת. כמו כן, תיעד שטחים שונים ברחבי הבסיסים, ואף תיעד את מטה שירות הביטחון הכללי.
במקביל, עצרו היום שב"כ והמשטרה אזרח ישראלי בן 23, עובד במלון בים המלח, בחשד לריגול עבור איראן.
לפי החשד, הצעיר היה מצוי בקשר מזה תקופה עם גורמי מודיענים איראניים, וביצע משימות ביטחוניות בהכוונתם. במסגרת המשימות, צילם את המלון בו הוא עובד ואת סביבתו. חקירתו נמשכת.