משפחתו של אופיר צרפתי, ששרידי גופתו הוחזרו היום (שלישי) פעם נוספת, שיתפה את תחושתה את הקשה לאור האירועים האחרונים. רישל, אמו של אופיר, סיפרה כי מבחינתה זוהי התעללות רגשית מתמשכת שמבצע בה חמאס. "בוקס בבטן, חץ בלב, פצע שנפתח שוב ושוב. חשבנו שסגרנו מעגל, שזכינו להניח לאופיר מנוחה, אבל היום גילינו שמעולם לא קיבלנו את כולו. הודיעו לנו שחלקים מגופתו של אופיר נמצאו והושבו לישראל. אני לא מצליחה לתפוס את זה", אמרה אמו של אופיר.
"איך אפשר לקבור את הילד שלך בתשלומים? איך אפשר לשחד את זה פעם, ועוד פעם, ועוד פעם? כל פעם כשפותחים את הקבר - נפתח גם הלב שלי ונקבר בו עוד חלק קטן ממני. ומה שהפך את הכאב לבלתי נסבל זה האופן שבו חמאס בוחר לשחק בגופות של הבנים שלנו. בכאב שלנו. בסרטונים, מניפולציות ובהצגות שפלות", הוסיפה צרפתי בהצהרתה לתקשורת.
רישל צרפתי טוענת כי חמאס מטרפד את העסקה בכוונה, משקר לעולם עם מצגי שווא של "חיפושים" ו"איתורים". לדבריה, ארגון הטרור מצייר מציאות כאילו הוא פועל ממניעים הומניים בזמן שברור לגמרי שהם יודעים היכן רוב החטופים נמצאים. "זו ציניות ברמות שקשה לדמיין. רוע עטוף בהעמדת פנים. ועדיין, בתוך כל הזוועה הזו, יש גם רגע אחד של אור, בתוך כל האפלה הזו - יש נחמה. נחמה שהשרידים של אופיר חזרו הביתה, שלא ישאר שם במקום השפל והרוע הזה, אלא ינוח סוף סוף באדמת ישראל, עם הדגל, עם האדמה, עם האהבה", הדגישה. "פעם שלישית שאני קוברת את הבן שלי. אבל אני כאן, עומדת, כי הרוע לא ינצח אותנו. לא את המשפחה שלנו ולא את האור שאופיר השאיר בעולם."
שובל, אחותו של אופיר, אמרה כי חמאס "ביצע מניפולציה אכזרית כשהחזיר שרידים של אחי, במקום אחד מתוך 13 החטופים היקרים שלנו שהיו אמורים לחזור לקבורה ראויה בארץ ישראל, הפרה בוטה ומזלזלת של ההסכם שנחתם והוסכם על ידי שני הצדדים".
צרפתי הדגישה: "אני אומרת באופן ברור - עבור המשפחות, עבור חטופינו שלא יוכלו עוד להשמיע את קולם - 13 מהאחים שלנו עדיין שם - המשפחות שלהם לא יכולות לנשום עד שיסגרו את המעגל ויקברו את יקיריהם כאן, בארץ ישראל. מי כמו משפחתי יודעים כמה חשוב להביא את יקירנו למנוחה נכונה, לתת להם לנוח על משכבם בשלום ולהתחיל בריפוי. נמשיך להחזיק בתפילה שכולם יחזרו אלינו כבר למנוחת עולמים - עד החטופים האחרון".
