כחלק מהמלחמה באלימות, ראש עיריית רהט, טלאל אל-קרינאווי ימנה כ-400 פנסיונרים של מערכת החינוך להיות מגשרים בסכסוכים במרכז הגישור שנבנה בעיר. "מרכז הגישור שמוקם בעיר יפתור סכסוכים בין שכנים, בין חמולות, ילחם בשסע החברתי. הוא יעסוק בשכנות טובה בין יהודים לערבים", אמר ראש העיר. ראש העיר הוסיף כי כיום, ברהט מסתובבים כ-.18 אלף נשקים בלתי חוקיים.
לדבריו, במקום שמלחמות בין חמולות יגיעו למצב של ירי, מרכז הגישור ינסה לפתור את הסכסוכים עוד קודם לכן. "בתפילות ימי שישי נדבר על אלימות ועל סבלנות. על דברים קטנים שמהם מתפרצות מלחמת חמולות", הבטיח ראש העיר קרינאווי.
ראש העיר טוען כי המלחמות והסכסוכים, רובם מתחילים בתוך כותלי בתי הספר. "סיכסוך מהשכונה לא יגיע לבית ספר וסכסוך של בית הספר לא יגיע לשכונה, כלומר יפתרו את זה במקום". כחלק מהתוכנית של ראש העיר רהט לבלום את גל האלימות בעיר, הוא החליט להעלות את זמן ההשקעה בשיעורים במערכת החינוך בנושאים של סובלנות. קרינאווי משבח את פעילות מרחב הנגב של המשטרה במהלך החודש האחרון בעיר רהט. "תגבור הכוחות, הקמת המפקדה והמבצע שהמשטרה מובילה הוא מבורך והלוואי שיתמידו בזה", אמר בתקווה ראש העיר.
לפני כשבועיים, ראש עיריית רהט, ביקש לחדד את הנהלים בשיעורי האיסלאם בבתי הספר. בנוסף, הוא ביקש להגביר את לימודי ערכי הסובלנות. במכתב שהפיצה העירייה למנהלי בתי הספר נכתב: "בעיריית רהט הוחלט לקדם מהלך חינוכי חשוב".
ראש העיר המודאג שיגר מכתב המיועד לכל מנהלי בתי הספר בעיר שבו הדגיש את חשיבות הנושא. "לאור התגברות תופעת האלימות בחברה שלנו ומתוך אחריות משותפת לחינוך הדור הצעיר לערכים של כבוד, סובלנות הוחלט בעיריית רהט לקדם מהלך חינוכי חשוב". הוא פירט את המהלך תוך הדגשת החשיבות: "הקצאת השיעור הראשון אחת לשבוע בבתי הספר בעיר לטובת שיעורי אסלאם ותכנים ערכיים לחיזוק הזהות והערכים הקהילתיים במטרה להציב את החינוך לערכים ולדת במקום מרכזי יותר בסדר היום החינוכי".