תושב הדרום נהג בזמן פסילה, ללא רישיון תקף וללא ביטוח חובה - ונעצר בתום מרדף משטרתי סוער. הנהג, תושב הפזורה הבדואית בן 22 נעצר, לאחר המרדף המשטרתי כשהכוחות במקום הוסיפו כי הרכב בו נהג היה ללא לוחית רישוי קדמית ועם לוחית רישוי אחורית מזוייפת.
בתיעוד ניתן לראות את השוטרים רכובים על אופנועים, רודפים אחר הנאשם שממהר לעבור למושב ליד הנהג - ככל הנראה כדי להטל בכוחות המשטרה ולטעון כי לא הוא נהג ברכב. לאחר המרדף הסוער, הכוחות במקום הצליחו להתחקות אחר הנאשם ולעצור אותו להמשך חקירה.
המשטרה הגישה כתב אישום הוגש לבית משפט השלום בבאר שבע על ידי יחידת התביעות של מחוז דרום במשטרת ישראל, עם בקשה למעצר ופסילה עד תום הליכים. מהמשטרה נמסר: "משטרת ישראל תמשיך לפעול לאכיפת החוק ולמצות את הדין עם נהגים המסכנים חיי אדם, ולפעול לשמירה על ביטחון ובטיחות הציבור".