וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הזיהוי הושלם: הושבה גופתו של אליהו (צ'רצ'יל) מרגלית

מטה המשפחות הודיע כי מרגלית מקיבוץ ניר עוז הוא החלל החטוף שהושב מהרצועה. "השבתו היא בגדר מזור למשפחה שחיה באי-וודאות". בתוך כך, במערכת הביטחון טוענים שחמאס יודע את מיקומן של מספר דו-ספרתי של גופות חללים. בעזה נותרו 18 חטופים-חללים

שיירת ליווי לארון של חלל חטוף בדרכו למכון לרפואה משפטית/דוברות משטרת ישראל

גופתו של אליהו (צ'רצ'יל) מרגלית הושבה הלילה (בין שישי לשבת) מידי ארגון הטרור חמאס לידי ישראל, כחלק מההסכם להשבת החטופים וסיום המלחמה. כוח צה"ל ושב"כ קיבל לידיו את הארון מהצלב האדום וחצה את הגבול לשטח ישראל.

הארון התקבל בישראל במעמד צבאי עם רב ולאחר מכן הועבר לזיהוי במכון לרפואה משפטית באבו-כביר. בתום הליך הזיהוי, הודעה רשמית נמסרה למשפחת מרגלית.

מטעם מטה המשפחות להחזרת החטופים נמסר: "לצד העצב וההבנה שהלב לעולם לא יהיה שלם, השבתם של אליהו (צ'רצ'יל) ז"ל היא בגדר מזור כלשהו למשפחה שחיה באי וודאות וספק מייסרים מעל לשנתיים. לא ננוח ולא נשקוט עד להשבת כל 18 החטופים".

אליהו (צ'רצ'יל) מרגלית/אתר רשמי, מטה משפחות החטופים

צ'רצ'יל, בן 75, היה נשוי לדפנה, אב לנועה, דני ונילי וסב לשלושה. היה ידוע באהבתו הגדולה לבעלי חיים, לטבע ולקיבוץ ובמשך שנים רבות ניהל את ענף הבקר בחריצות ובמסירות. אהב במיוחד את הסוסים שלו ולימד דורות רבים של ילדי הקיבוץ לרכב. לאורך השנים נהג לצאת עם חבריו שאיתם רכב יחד מעל 50 שנה בקבוצת "רוכבי הדרום" לטיולי רכיבה בנופי הארץ וברחבי העולם. "נזכור אותו תמיד כאדם טוב לב, שהמשפחה, הקיבוץ, הטבע ובעלי החיים מילאו את עולמו", נכתב בהודעת קיבוץ ניר עוז.

בבוקר 7 באוקטובר, יצא מהממ"ד בביתו לבדוק מה שלום הסוסות שלו, שם נרצח על ידי בני עוולה ונחטף לעזה. נילי בתו, נחטפה לעזה גם היא ושוחררה לאחר 55 ימים בשבי חמאס.

לפי המכון לרפואה משפטית, מרגלית נרצח על ידי ארגון הטרור חמאס ב-7 באוקטובר 2023 וגופתו נחטפה לרצועת עזה, ובתאריך 01/12/23 נקבע מותו.

משפחת מרגלית מסרה: "משפחת מרגלית מודיעה בצער עמוק על השבתו של אהובנו, אלי (צ'רצ'יל) מרגלית הביתה, 742 ימים לאחר שנרצח ונחטף מקיבוץ ניר עוז. אנו מודים לעם ישראל ולמטה משפחות החטופים על התמיכה בנו במאבק הארוך להשבתו. אנחנו מבטיחים שלא נעצור ולא ננוח עד שאחרון החטופים יוחזר לקבר ישראל. אנו מבקשים לכבד את פרטיותנו בשעה זו".

sheen-shitof

עוד בוואלה

קופת החולים המובילה מציגה: השירותים שיהפכו את החיים שלכם לקל

בשיתוף כללית

מעמד קבלת הארון בידי צה"ל/דובר צה"ל

מלשכת ראש הממשלה נמסר: "ממשלת ישראל משתתפת בצערה הכבד של משפחת מרגלית ושל כל משפחות החטופים החללים. הממשלה וכלל מערך השו"ן של מדינת ישראל נחושים, מחויבים ופועלים ללא לאות על מנת להשיב את כל חטופינו החללים לקבורה ראויה בארצם. ארגון הטרור חמאס נדרש לעמוד בהתחייבויותיו למתווכות ולהשיבם במסגרת יישום ההסכם, לא נתפשר על כך ולא נחסוך כל מאמץ עד שנשיב את החטופים החללים כולם, עד האחרון שבהם".

הארון הועבר לזיהוי במכון לרפואה משפטית באבו כביר/דוברות משטרת ישראל

מתאם השבויים והנעדרים מטעם הממשלה, גל הירש, שלח למשפחות החטופים הודעה לאחר הודעת חמאס. הירש כתב בהודעתו כי ראש הממשלה נתניהו מעודכן על הפעולות המתבצעות בנושא. "לאחר קבלת החלל לידינו יתקיים מעמד צבאי מכבד ואחריו הוא יועבר למכון לרפואה משפטית לצורך זיהוי. עם קבלת תוצאות הזיהוי נעדכן את משפחתו ובהמשך נעדכן אתכן, כל המשפחות", כתב הירש.

בתוך כך, עשרות תושבי מועצה אזורית אשכול שבעוטף עזה התייצבו הלילה לצד הכביש בו תנוע השיירה שתוביל את ארון החלל החטוף על מנת לחלוק כבוד.

גורם ביטחוני: "חמאס מבצע מיניפולציות". מחבלי חמאס לקראת שחרור חטופים/רויטרס

גורם ביטחוני: חמאס יודע את מיקומן של מספר דו-ספרתי של גופות חללים

גורם ביטחוני מסר כי בשעה האחרונה התקבל בצד הישראלי מידע על כוונות חמאס להעביר גופה אחת לידי הצלב האדום. כעת כלל הגורמים בצה"ל המעורבים בסוגיית החזרת גופות החטופים-חללים, ביניהם אגף כוח האדם, פיקוד הדרום, יחידות מיוחדות ואגף המבצעים במטכ"ל.

גורם ביטחוני אמר לוואלה: "חמאס מבצע מיניפולציות, זאת חרף הטענות שהצליח לאתר חלל חטוף אחרי שביצע חפירות באמצעות פעילות הנדסית בשטח הרצועה".

גורמים נוספים במערכת הביטחון טוענים כי חמאס יודע היכן נמצאות מספר דו-ספרתי של גופות חללים ולא ממהר למסור אותם לישראל. עוד אומרים אותם גורמים כי במידה ולא תחול תפנית בימים הקרובים יידרש מהדרג המדיני לקיים התייעצויות נוספות.

עשרות תושבי עוטף עזה התייצבו בצד הכביש לחלוק כבוד/יניר יגנה

בחמאס טוענים מנגד: הסיבה לעיכוב במסירת גופות החטופים - קושי לאתרם

ע'אזי חמד, בכיר בלשכה המדינית של חמאס התראיין מוקדם יותר הערב לערוף אל-מיאדין הלבנוני שמזוהה עם חיזבאללה. בכיר חמאס טען כי הסיבה לעיכוב במסירת כלל החללים החטופים היא שיש לאתרם בתוך ההרס ברצועת עזה.

"ישראל שינתה איך שרצועת עזה נראית והרבה מאלו ששמרו על הגופות - נהרגו", אמר בכיר חמאס בריאיון. "הסברנו למתווכות יותר מפעם אחת שמסירת גופות החטופים החללים לא תהיה קלה מאחר והגופות פרוסות במקומות שונים ברצועה. אנחנו התחייבנו למסור את כל החטופים החיים והחללים. אנחנו רוצים למסור לישראל את החטופים החללים ובימים האחרונים עשינו זאת. לגבי השאר, אנחנו צריכים לבצע חפירות וזקוקים לציוד כבד מאחר וחלק מהגופות נמצאות מתחת להריסות, כאשר אנחנו מחוייבים למסור את כל החטופים החללים".

"אנחנו רוצים למסור לישראל את החטופים החללים", בכיר חמאס ע'אזי חמד/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

מקורות המעורים בסוגיית שחרור החטופים-חללים מסרו הערב לערוץ "א-שרק" הסעודי כי פעילי הזרוע הצבאית של חמאס ניסו אמש לחפש אחר גופות של חטופים חללים מתחת לערימות של הריסות בח'אן יונס, שבדרום הרצועה, ובעיר עזה שבצפון הרצועה. אותם המקורות הדגישו כי אחד המבנים שלידו ממוקמות גופות של חלק מהחטופים החללים היה בניין בן 10 קומות ולכן קשה להגיע לגופות מבלי להשתמש בכלים כבדים ובציוד לחיפוש והצלה.

כמו כן, בכיר אמריקני הוסיף בעניין כי המתווכות מבינות את הסיבה למשבר החטופים החללים וציינו כי ישנו מנגנון משותף לסיוע בחיפוש אחר החטופים החללים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully