וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברתה של ענבר הימן, שגופתה הושבה: "יש הקלה, ויש גם הלם"

עודכן לאחרונה: 16.10.2025 / 9:15

עם זיהוי גופתה של החטופה-חללה בת ה-27, שגופתה הושבה הלילה מהרצועה, שיתפה עדי סומך בתחושות המורכבות ל-103FM. "זה רק הרגע נחת בבית של המשפחה, ואני בטוחה שיש המון רגשות", אמרה, "עכשיו לא צריך רק לזכור אותה בתור ה-'היא לא חזרה'. אפשר לעצור ולזכור את הקול שלה"

הצהרת משפחות חטופים ששבו/טל אנגלנדר

עם זיהוי גופתה של החטופה-חללה ענבר הימן הבוקר, שגופתה הושבה הלילה מרצועת עזה, שיתפה הבוקר חברתה בתחושות המורכבות. "אני אוהבת את זה שעכשיו לרגע לא צריך רק לזכור אותה בתור ה-'היא לא חזרה והיא לא כאן', יש רגע שאפשר לעצור בו ולזכור אותה, ולזכור את הקול שלה שהיה נורא מיוחד", סיפרה עדי סומך ל-103FM.

עוד הוסיפה באשר לסגירת המעגל שבהשבת גופתה כי "יש בזה משהו. אנחנו נחווה את הרגע הזה שיש הלוויה ושיש קבר. אני בטוחה שיהיה לזה אפקט ויש הקלה באיזשהו מקום. יש גם הלם מאוד גדול, גם אם זה היה משהו שהסתובב באוויר", אמרה.

"דיברתי עם המשפחה וידעתי לפני שזה פורסם", הוסיפה. "זה רק הרגע נחת בבית של המשפחה, ואני בטוחה שיש המון רגשות", שיתפה, וספדה לחברתה הטובה. "ענבר הייתה בת 27 כשהיא נרצחה. לקח שנתיים להחזיר אותה. היא גדלה בפתח תקווה, והייתה אומנית בנפשה, היא למדה בויצ"ו תקשורת חזותית, והייתה אומנית גרפיטי שעונה לשם PINK. היא הייתה אדם שוחר שלום, מיוחד ומהפנט. היו לה כל כך הרבה חברים מכל כך הרבה מקומות בארץ. היא הייתה מיוחדת מאוד".

"יש הקלה, ויש גם הלם". ענבר הימן/אתר רשמי, באדיבות מטה המשפחות להחזרת החטופים

לאחר השלמת הליך הזיהוי על ידי המרכז הלאומי לרפואה משפטית, בשיתוף משטרת ישראל והרבנות הצבאית, הודיעו הבוקר נציגי צה"ל למשפחותיהם של החטופים ענבר הימן ורס"ם מחמד אלאטרש, כי יקיריהם הושבו לישראל והושלם זיהויים. כעת, נותרו בידי חמאס 19 גופות.

על פי המידע והמודיעין ברשות צה"ל, ענבר הימן נרצחה על ידי ארגון הטרור חמאס בשבעה באוקטובר וגופתה נחטפה לרצועת עזה. ענבר, בת 27 במותה, נחטפה מפסטיבל הנובה, וב-15 בדצמבר 2023 נקבע מותה. הותירה אחריה הורים ואח. הימן הייתה החטופה האחרונה שנשארה בשבי חמאס.

  • עוד באותו נושא:
  • חטופים

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully