אחרי 738 ימים בשבי, אבינתן אור חזר הביתה משבי חמאס. בסרטון שפורסם היום פנה אבינתן לחבריו הקרובים שהגיעו לבית החולים לשמח אותו. "אני מת לראות אותכם ואני אוהב אותכם. שמעתי שעשיתם הרבה בשבילי, אני עוד לא שמעתי הכל, אבל לאט לאט", אמר.
אבינתן פתח את המצלמה וצחק: "זה מצלם עכשיו? אני לא יודע מה זו הטכנולוגיה הזאתי, הייתי בנתק שנתיים".
"מה קורה חברים יקרים שלי, אני כל כך שמח לראות אותכם, ראיתי את כולכם היום למטה (בבית החולים), איזה טירוף. אנחנו נפגש בקרוב ממש. אני בסדר גמור, עייף ותשוש, אבל בקרוב נפגש ונשלים את כל הפערים. אני מת לראות אותכם ואני אוהב אותכם", אמר לחבריו.
אבינתן ניסה לברוח
ירון אור, אביו של אבינתן, התראיין הבוקר לכאן רשת ב' וסיפר כי אבינתן ניסה לברוח משבי חמאס. "היה לו פעם אחת ניסיון בריחה, שבעקבותיו הייתה החמרה של התנאים שלו. אז הרביצו לו. הוא היה אזוק לסורגים. זה מקום מסורג שהגובה שלו 1.80 מטרים, והאורך הוא אורך המזרון פלוס קצת, הרוחב הוא רוחב המזרון פלוס קצת. תקרא לזה כלוב".
"אבל מהרגע הראשון עד הרגע האחרון של השנתיים, הוא היה במנהרה. לא הרעיבו אותו, אבל האוכל היה דל. הוא רזה מאוד. מסביבו היו כל מיני שומרים שקרובים שלהם נהרגו בהפצצות של צה"ל. ואני חושב שזה פשוט נס שלא פגעו בו", סיפר אביו.
ירון הוסיף גם על מצבו לאחר שובו: "נפשית, זה אותו אבינתן, אותו חוש הומור, אותו חוסן. לפחות כרגע נראה שלא רק שלא השתנה, אלא אפילו התחזק. כשהוא חזר התנפלנו עליו, מסכן. הוא גם התנפל עלינו. זה היה פשוט כמו שאתה מרחף באוויר. פחדנו שלא נגיע לזה, ממש ממש פחדנו. חששתי מזה, אם אני אסתכל לו בעיניים מה אני אראה".