שר המשפטים, יריב לוין, הודיע היום (רביעי) כי יקדם חוק חדש לצמצום ימי עדות נתניהו, לפי שיקול דעתם של שר המשפטים ושר הביטחון. "נאפשר לראש הממשלה להקדיש את הזמן הדרוש לניהול ענייני המדינה בעת הזו", כתב.
לוין כתב: "גם הבוקר, במקום להמשיך ולנהל את המאבק הקשה להשבת כלל החטופים החללים, לפירוק החמאס מנשקו ולהרחבת מעגל השלום, נאלץ ראש הממשלה בנימין נתניהו להתייצב בבית המשפט ולהשיב לשאלות הזויות על בובות וסיגרים", כתב לוין בבוקר פתיחת עדותו מחדש של רה"מ נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
"המשפט הזה מעולם לא היה צריך להתחיל וקיומו בימים האלה מנוגד הן לצדק והן לטובת המדינה", קבע לוין. "הודעתי לפני מספר שבועות כי אני תומך בקידומה המהיר של הצעת החוק החשובה של ח"כ אריאל קלנר, שנועדה להבטיח כי יתאפשר לראש הממשלה להקדיש את הזמן הדרוש לניהול ענייני המדינה בעת הזו. בכוונתי להעבירה בוועדת השרים לחקיקה מיד עם הנחתה על שולחנה".
מטה המאבק "חופשי בארצנו" תקף את החלטתו: "כשאתה יודע שאתה אשם אתה מנסה לברוח ולרמות. המחאה האזרחית הגדולה בישראל לא תיתן לזה לקרות. עוד לא ראיתם כלום מכוחו של העם הנפלא הזה".
גם יו"ר וועדת החוקה לשעבר, ח"כ קריב תקף: "הודעתו של יריב לוין מבהירה דבר אחד ברור: ההפיכה המשטרית חזרה לשולחן, והקואליציה נחושה לבטל את משפטו של נתניהו. אזרחי ישראל לא יתנו לממשלת ההפקרה להמשיך את ההרס והחורבן. נדע להתייצב ברחובות ובועדות הכנסת בעוצמה כפי שעשינו עד עכשיו".
שקמה ברסלר, משה רדמן, יאיא פינק ועמי דרור שהיו ממובילי המחאה נגד המהפכה המשפטית מסרו: "על ראש המושחת בוערת מדינת ישראל. כל העם מבין שנתניהו לא מסוגל לנהל את המדינה ואת העניינים הפרטיים שלו - עליו לקום וללכת. נתניהו עושה הכל על מנת להתחמק מאימת הדין,פוגע בביטחון המדינה למען האינטרסים הפרטיים שלו ומפר שוב ושוב את הסכם ניגוד העניינים עליו חתם. לא נשאר ספק לאף אחד - המפקיר כבר מזמן אינו כשיר".