וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"המציאות באנגלית לא נשמעת יותר טוב": אחרי נאום נתניהו באו"ם - משפחות החטופים זועמות

עודכן לאחרונה: 26.9.2025 / 18:25

"רה''מ ממשיך לנסות ולהשכיח את החטופים החללים בניסיון מגוחך לשכתב את ההיסטוריה", מסרו במטה משפחות החטופים בתגובה. "ישנם 48 חטופים וחטופה שמוחזקים בעזה. לא 20". נשיא המדינה הרצוג תמך: ""צודק ראש הממשלה בדבריו הרהוטים והמדויקים כנגד עלילת הג'נוסייד"

רה"מ בנימין נתניהו נואם בעצרת הכללית ה-80 של האו"ם, 26 בספטמבר 2025/רויטרס, האו"ם

משפחות חטופים זעמו הערב (שישי) על נאומו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בעצת הכללית של האו"ם. "המציאות באנגלית לא נשמעת טוב יותר", טענו וכינו את המופע של ראש הממשלה "ליקוי מאורות ובלבול. הזעם המרכזי של מטה המשפחות נבע מהחלטת ראש הממשלה להקריא את שמות החטופים החיים המוחזקים בעזה - ולהתעלם מהחללים. במהלך הקראת שמות 20 החטופים החיים, רובי חן, יהודה כהן ומישל אילוז אביהם של איתי, נמרוד וגיא החטופים בעזה, יצאו במחאה מהאולם.

"רה''מ ממשיך לנסות ולהשכיח את החטופים החללים בניסיון מגוחך לשכתב את ההיסטוריה", מסרו במטה משפחות החטופים בתגובה. "ישנם 48 חטופים וחטופה שמוחזקים בעזה. לא 20. משפחות החללים ומשפחות החטופים שיש חשש כבד לחייהם זועמות על הקראת שמותיהם של החטופים החיים בלבד. המציאות באנגלית לא נשמעת טוב יותר. במשך 721 ימים - 48 חטופים וחטופה נמקים במעמקי מנהרות החמאס בעזה. רה''מ נתניהו בחר פעם אחר פעם לטרפד, לסכל ולהפציץ את הסיכויים להשיבם הביתה".

עוד הוסיפו: "רה''מ טס עד ניו יורק כדי להודות באמת הפשוטה, ובמילותיו שלו לחטופים 'העם כולו איתכם'. זו העת לכבד את רצון העם ולהביא להסכם מידי שישיב את כל 48 החטופים והחטופה ויסיים את המלחמה. רק אז יוכל רה''מ לסמן וי על עזה במפה".

רה"מ בנימין נתניהו נואם בעצרת הכללית ה-80 של האו"ם, 26 בספטמבר 2025/רויטרס

עינב צנגאוקר, אימו של מתן, הגיבה גם כן לנאום ראש הממשלה: "שמעתי את ראש הממשלה משתמש בשמו של מתן וקיבלתי בוקס בבטן. בזמן שמתן שלי עובר עינויים בשבי, נתניהו עושה עליו סיבוב באו"ם. הוא מפציץ את הילד שלי ומתעלל בנו המשפחות. הוא אמר למתן שלא שכח אותו אבל לא אמר שהוא זה שהנחה להפציץ אותו ואת כל השאר למוות. הוא לא סיפר שהוא מכר את בכורתו לאוכלי המוות בממשלתו. ראש ממשלה סוחר בדם אזרחיו בשביל הקיצוניים המשיחיים בממשלתו".

עינב פנתה לנתניהו והפצירה בו: "זו הפעם האחרונה שאתה מוציא את שמו של מתן צנגאוקר מהפה שלך. חתיכת עלוב נפש, פחדן, רמאי, מניפולטור ולא כשיר. מקומך בפח הזבל של ההיסטוריה. לעד תיזכר מורשתך כראש ממשלה שהקריב את אזרחיו למען הכיסא. אחכה לך בשובך ארצה וארדוף אותך עד טיפת דמי האחרונה".

לבנה, מסרה עינב: "מתן שלי, מקווה שאטמת אוזנייך למשמע דברי ההבל של נתניהו. אני יודעת איזה עינויים אתה עובר, אני בטוחה שלשמוע את ראש הממשלה משתמש בשמך זה העינוי הגדול ביותר. תחזיק מעמד ילד אהוב שלי, נתניהו וחבריו אוכלי המוות הפקירו אבל אמא יחד עם כל אזרחי מדינת ישראל נוציא אותך ואת כולם".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הטיפול שמאריך את חייהם של חולי סרטן ריאה

בשיתוף העמותה הישראלית לסרטן ריאה

רה"מ בנימין נתניהו נואם בעצרת הכללית ה-80 של האו"ם, 26 בספטמבר 2025/רויטרס

יעל אדר, אימו של תמיר אדר, כתבה: "ההפקרת וגם שכחת? ‏לכל אדם יש שם, גם לבן שלי, תמיר אדר, שיצא להגן עליך ועל העם בישראל. ‏איך אתה מעז לקרוא בשמם רק חלק מהחטופים? ‏לחללים יש שם, ומשפחה. אל תשכחו אותם. ‏אני רותחת. בושה. ‏ראש הממשלה איבד את זה. ‏אני מפחדת. ‏ויש לכולנו סיבה טובה לפחד. ‏זה חייב להפסיק.

גם במערכת הפוליטית לא נשארו אדישים לנאומו של נתניהו באו"ם - והגיבו. שר הביטחון ישראל כ"ץ, בירך את רה"מ: "אני מברך את ראש הממשלה בנימין נתניהו על נאומו בעצרת הכללית של האו"ם. נאום נחוש וברור שהדגיש את צדקת מלחמתה של ישראל בציר הרשע האסלאמי ואת חזון הרחבת הסכמי אברהם לשלום עם מדינות נוספות באזור. משימתנו ברורה: להשיב את כל החטופים ולהכריע את החמאס ולהבטיח את ביטחונה של מדינת ישראל.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, הוסיף: "מברך את ראש הממשלה בנימין נתניהו על נאום עוצמתי וחשוב מעל בימת האו"ם. אנחנו חייבים להמשיך בכל הכח: להכריע את מפלצות החמאס בעזה במהירות, תוך הפסקת הסיוע ה"הומניטרי" שראש הממשלה הצהיר בנאומו שנגנב בידי חמאס, ולקבור את חלום הבלהות של המדינה ה"פלסטינית" - למחוץ את ארגון הטרור המכנה עצמו 'רשות פלסטינית' ביהודה ושומרון, שצריכים להיות חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. עד הניצחון המוחלט".

משפחות החטופים ושורדי השבי במחאה מול מטה האו״ם, מחוץ לנאום רה,"מ בנימין נתניהו, 26 בספטמבר 2025/אתר רשמי, אלון קפלון

נשיא המדינה יצחק הרצוג, כתב: "צודק ראש הממשלה בדבריו הרהוטים והמדויקים כנגד עלילת הג'נוסייד. עלינו לעמוד נחושים: להשיב את יקירינו החטופים הביתה בדחיפות ולבנות עתיד של תקווה וביטחון לנו ולאזור כולו".

"ראש הממשלה תיאר באופן חד וברור את המלחמה הצודקת וההכרחית שאנו מקיימים למען ביטחוננו, וגם למען יציבות האזור והסדר העולמי", כתב יושב ראש כחול לבן, בני גנץ. "אנחנו נלחמים גם מול צביעות בינלאומית שגובלת באנטישמיות ונמשיך לעשות זאת". עוד הוסיף: "‏לצד זאת - תפקידו הראשי של ראש ממשלה הוא לא לדבר אלא לעשות. לא רק לדבר אל החטופים אלא לדאוג להשבתם. לא רק לדבר על החלפת חמאס אלא לחתור ליצירת אלטרנטיבה שלטונית". לסיכום דבריו אמר גנץ: "אם ניזום הצעות, אם נשתף ידידינו בקהילה הבינלאומית, אם נעשה גם בזירה המדינית - נוכל גם לרתום את העולם, ולא רק לבקר אותו".

יושב ראש ישראל ביתנו, חבר הכנסת אביגדור ליברמן, הגיב גם לנאום ראש הממשלה באו"ם: "נאום של ראש מפלגה, ולא של ראש הממשלה של כולם. ‏המשפט החשוב - הפסקת המלחמה בתמורה לשחרור כל החטופים - לצערי לא נאמר".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully