ברקע הצונאמי המדיני, ראש הממשלה בנימין נתניהו המריא הלילה (חמישי) לארה"ב לפגישה עם הנשיא טראמפ ולנאום בעצרת הכללית של האו"ם. אך כעת מסתבר כי לראש הממשלה יש עיסוקים אחרים מעבר לאטלנטי - צירי הליכוד העולמי בארה"ב הוזמנו לפגישה עם נתניהו שפועל לבחירת מיקי זוהר לראשות הליכוד העולמי בבחירות שיתקיימו מול היו"ר הנוכחי יעקב חגואל.
גורמים בליכוד מעריכים כי אין לשר התרבות והספורט רוב לתפקיד, אליו ניסה להתמודד בעבר - והפסיד.
הליכוד העולמי הוא גוף חזק עם תקציבים וסניפים ברחבי העולם. לפני יותר משבועיים פורסם ב"ווינט" על שיחות טלפון שקיים ראש הממשלה עם צירים כדי לשכנעם להצביע לזוהר בבחירות שהיו צריכות להתקיים לפני כשבוע. אלא שבליכוד קיבלו הודעות אס-אם-אס על דחיית הבחירות בעקבות עתירות של מיקי זוהר.
כעת, במה שנראה ניסיון נוסף לשכנע לטובת זוהר, צירים בליכוד בארה"ב קיבלו הזמנה לפגישה עם ראש הממשלה בזמן ביקורו. "אנא התקשרי או שלחי לי הודעה אם את זמינה לפגישה עם ראש הממשלה נתניהו ביום ראשון בבוקר בשעה 10:00 במנהטן עבור בכירים בקואליציית ציוני הארץ. משרד ראש הממשלה התקשר לפני זמן קצר הערב. אני צריכה לתת להם את הרשימה של מי שיכול להשתתף מחר בבוקר. תודה! שנה טובה!", נכתב בהודעה.
מרכז הליכוד דחה בתחילת השנה את ההצעה של יו"ר המרכז חיים כץ, השר מיקי זוהר וח"כ דוד ביטן לשנות את חוקת הליכוד ואת חלוקת הכוח בליכוד העולמי. הסיעה המייצגת את הליכוד בקונגרס הציוני העולמי ובמוסדות הלאומיים.
ההצעה, שנועדה לחזק את השליטה וההשפעה של בכירי הליכוד על הליכוד העולמי, זכתה לרוב מבין חברי המרכז, אך שינוי בחוקת הליכוד דורש אישור של שני שליש מחברי המרכז, וזאת כשההצעה קיבלה רק 64%, ולכן נדחתה.
להצעה היו חסרים 70 קולות בלבד כדי לזכות ברוב הנדרש, ו-70 הקולות החסרים העניקו ניצחון ליו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל, שבלם בכך ניסיון לפרק את מאגר הכוח שלו ושל מקורבו, השגריר דני דנון, במפלגה.