28 חשודים נעצרו במהלך החג בעיר רהט, זאת בשל חשד למעורבות במספר אירועי ירי וקטטות בין משפחות מסוכסכות בעיר, גם במהלך החג. בין האירועים - ניסיון ל"נקמת דם" אתמול בשעות הלילה במסגרת סכסוך מתמשך, שכתוצאה ממנו פעוטה כבת שנה נפצעה באורח קשה בביתה. 4 חשודים נעצרו בסמוך לאירוע, ולאחר מכן בוצעו המעצרים הנוספים.
במהלך הפעילות למעצרם של החשודים, נתקלו כוחות המשטרה בידויי אבנים ונסיונות למנוע את התערבותם בסכסוך המשפחות. בעקבות כך, הוקפצו עשרות לוחמי חטיבת סה"ר והמשמר הלאומי יחד עם סיוע מסוק. יחד פשטו הכוחות על מתחמי המשפחות המעורבות.
ממפקד תחנת רהט, סגן ניצב יונה יצחק, שהוביל את פעילות המעצרים נמסר: "כל מי שיפגע בשגרת חייהם של התושבים הנורמטיביים יפגוש מולו את משטרת ישראל". עוד הדגיש כי "המחוז הדרומי של משטרת ישראל ימשיך במאבק זאת כחלק מהמאבק הלאומי לבלימת מעגלי האלימות ונקמות הדם בסכסוכי משפחות".