רעולי פנים ירו הלילה (חמישי) לעבר שנאים על עמודים של חברת החשמל. כתוצאה מכך, מספר שכונות הרהט נותקו מחשמל במשך שעות ארוכות. שוטרי מרחב נגב פתחו בחקירת האירוע.
לפי גורמים ברהט, הירי נעשה על רקע סכסוך חמולות או רצון מצדן לפגוע בעירייה. אין זו הפעם הראשונה, אלא מדובר כבר בתופעה של ממש כחלק מסכסוכי המשפחות בעיר שמנסות לפגוע ביריביהן באמצעות ניתוקם מזרם החשמל.
"זאת פגיעה ברווחת התושבים. מדובר בילדים, קשישים וחולים ללא חשמל", אמר ראש העיר טלאל אלקרינאוי לוואלה. "חלק מהתושבים נשארו בלי חשמל שעות ארוכות. פנינו לגופים ולמשטרה לאתר את מי שיורה על השנאים. זה מצב חירום וחייבים לטפל בו".
חברת החשמל פרסמה הודעה בפנייה לתושבי רהט בעקבות אירועי הירי. "אמש בשעות הלילה פורעי חוק ירו בשלושה שנאים ופגעו במערכת החשמל של חברת החשמל וחמור מזה, פגעו בכם התושבים ובאספקת החשמל למאות משקי בית", נכתב בהודעה מטעם חברת החשמל.
בחברת החשמל המשיכו: "מדובר בנזק כלכלי עצום וחמור מזה, נזק לכם הלקוחות שסובלים מהיעדר חשמל. חברת החשמל פועלת ומאתרת בימים אלה שלושה שנאים, כבר מחר הם ישונעו למרחב נגב וביום ראשון הם יוחלפו בכפוף לאישור משטרת ישראל ומחלקת הביטחון חברת החשמל. צר לנו על שאתם התושבים שאינם מעורבים סובלים מהיעדר חשמל וחשוב לנו לעדכנכם כי אנו פועלים במסירות ומקצועיות כדי לשקם את מערכת החשמל בתוך ימים בודדים".
התופעה לא גובלת רק ברהט. בשיא גל החום, מאות תושבים בערערה שבנגב נותרו לפני כשבוע ללא חשמל בעקבות קרבות ירי בלתי פוסקים על שנאים של חברת החשמל.
ביום שישי האחרון שוב בוצע ירי לעבר שנאי החשמל, ושוב התושבים נותרו ללא חשמל בכל רחבי היישוב. שרלי שריקי סמנכ"ל שירותי רשת בחברת החשמל אמר כי מתחילת השנה תשעה שנאים נהרסו בגלל אירועי הירי בערערה. "עלותו של כל שנאי קרוב למאה אלף שקלים", אמר.