וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"די להריסת בתים": 2,000 תושבי המגזר הבדואים מוחים - ומאשימים את בן גביר

עודכן לאחרונה: 18.9.2025 / 13:16

המחאה התקיימה מול מנהל מקרקעי ישראל ברחבת ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע, תוך קריאה להפסקת ההריסות באופן מיידי. "בן גביר בונה את השנאה, אנחנו לא אוהבים את ההתנהלות שלו", מסר מפגין לוואלה. מנכ"לית פורום דו קיום: "מה שקורה זה לא הריסת בתים, אלא עקירת כפרים שלמים"

הפגנה של הגזר הבדואי בנגב, באר שבע, 18 בספטמבר 2025/יניר יגנה

כ-2,000 תושבי המגזר הבדואי בנגב הפגינו הבוקר (חמישי) מול מנהל מקרקעי ישראל ברחבת בית המשפט המחוזי בבאר שבע. "די להריסת הבתים", נכתב בחלק מהשלטים בהם אחזו - תוך הפניית אצבע מאשימה למדיניות השר בן גביר.

הפגנה של המגזר הבדואי בנגב, באר שבע, 18 בספטמבר 2025/יניר יגנה
הפגנה של המגזר הבדואי בנגב, באר שבע, 18 בספטמבר 2025/יניר יגנה

מעיגל אלהואשלה, סגן ראש מועצת הכפרים הבלתי מוכרים אמר לוואלה כי יש להפסיק את ההריסות באופן מיידי. "אנחנו מחפשים לחיות בדו קיום", אמר. "מאז קום המדינה, אכפת לנו ממה שקורה בנגב. אנחנו חלק ממנו - לא יהיה שגשוג בלי הבדואים". עוד הוסיף כי "בן גביר בונה את השנאה, אנחנו לא אוהבים את ההתנהלות שלו".

הפגנה של המגזר הבדואי בנגב, באר שבע, 18 בספטמבר 2025/יניר יגנה

"מה שקורה בשנתיים האחרונות בנגב זה לא הריסת בתים אלא עקירת כפרים שלמים", אמרה בהפגנה הודה אבו עבייד, מנכ"לית פורום דו קיום. "במהלך השנתיים האחרונות ראינו את העקירה של ואדי חליל - 70 בתים - והעקירה והגירוש של אום אל חיראן - 300 בתים. עכשיו בא-סר נהרסו עד כה יותר מ-200 בתי מגורים. הממשלה הזאת לא רואה את האנשים, המדינה מתייחסת לאוכלוסיה הבדואית כאויבים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully