וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קצין בכיר בצה"ל לשעבר: "הריגת אחרון המחבלים - אירוע שלא יודע אם נצליח בו"

עודכן לאחרונה: 17.9.2025 / 8:25

אל"מ (מיל') אורן זיני, לשעבר מפקד בסיס האימונים בצאלים, תיאר בריאיון ל-103fm את לוחמת הגרילה מול חמאס: "הם פשוט יוצאים מהפירים, נותנים צליפה או מצמידים מטען וחוזרים". לדבריו, "אין כאן שני צדדים עם קו וכל אחד מתקדם, יש פה אויב שמסתתר מתחת לאדמה"

הרמטכ״ל, אייל זמיר, בסיור הערכת מצב ברצועת עזה, 16 בספטמבר 2025/דובר צה"ל

אלוף-משנה (מיל') אורן זיני, לשעבר מפקד בסיס האימונים בצאלים, התייחס היום (רביעי) בריאיון ל-103fm למלחמה בעזה ולמורכבות בלוחמת גרילה מול חמאס.

"כל אזרח שלא מבין את מה שקורה ברצועה, שואל, איך יכול להיות שאנחנו כבר שנתיים נלחמים ברצועה יחסית לא כזאת גדולה, והחמאס טרם הרים ידיים, טרם החזרנו את החטופים. לכן, אני תמיד אומר, האזרח מצפה מהצבא לספק את הביטחון ואת ההכרעה, כמו שנדרש מצבא שאמור לתת מענה מול כל מדינות ערב בו זמנית", אמר בפתח השיחה.

לדבריו, "יש פה אירוע מורכב, כמעט בכל מרחב שהיינו בו, כמו בית חאנון, רפיח וחאן יונס - הוא רווי תת קרקע. התוצאות הם שיש לנו הרבה מאוד נפגעים, רוב הנפגעים הם לא ממפגשים של פנים מול פנים מול אויב. הם פשוט יוצאים מהפירים, נותנים צליפה או מצמידים מטען לאחד הרכבים וחוזרים לפיר - זה המצב".

"לאפשר לדרג המדיני עמדת יתרון במו"מ". הרמטכ״ל אייל זמיר בהערכת מצב ברצועת עזה, אתמול/דובר צה"ל

בנוגע למידת ההצלחה במלחמה אמר כי "ברור שלא נצליח להגיע עד אחרון המחבלים, זה לא יקרה, חלק מהם בנהירה דרומה, מחבלים שרוצים להראות שהם אזרחים, וחלק כנראה יישארו עד סוף המלחמה במרחב התת קרקעי, יחכו להסכם להפסקת אש או משהו כזה".

עוד הוסיף: "מאחר ששנינו מבינים שלהביא להכרעה מוחלטת ולהריגת אחרון המחבלים, זה אירוע שלא יודע אם נצליח לעשות, בגלל המורכבויות ובגלל שאין כאן שני צדדים עם קו וכל אחד מתקדם, יש פה אויב שמסתתר מתחת לאדמה. לכן, בסוף תפקידו של צבא זה להביא למצב מבצעי שיאפשר לדרג המדיני עמדת יתרון במשא ומתן".

לטענתו, "האירוע יסתיים בהסכם כזה או אחר. ככל שנהיה יותר תקיפים והצד השני יבין שאנחנו לא עוצרים, באיזשהו שלב זה יביא אותנו למשא ומתן בעמדת יתרון. אף אחד מאיתנו לא מוכן לסיים את האירוע ולהגיד לתושבי בארי ונחל עוז, חבר'ה תחזרו הביתה, הכול בסדר, ובעוד שלוש או ארבע שנים נחטוף את האירוע הזה. תפקידו של הצבא זה לספק את מה שהוא לא עשה ב-7 באוקטובר לצערי, זה לספק ביטחון לתושבים. כרגע שיש לנו חטופים והכול, הדבר היחיד שמדבר אל האנשים בצד השני זה כיבוש עזה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully