נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ פרסם היום (שבת) מכתב פתוח ברשת "TruthSocial" שהופנה למדינות נאט"ו ולעולם - בו קרא לנקוט בצעדים חריפים נגד רוסיה וסין.
לדברי הנשיא האמריקני, הוא מוכן להטיל "סנקציות גדולות" על רוסיה, אך זאת רק כאשר כל מדינות נאט"ו יפעלו יחד ויפסיקו לרכוש נפט רוסי. הוא האשים כי "המחויבות של נאט"ו לניצחון רחוקה מ-100%" וציין כי רכישות הנפט ממוסקבה "מחלישות באופן חמור את יכולת המיקוח".
בנוסף, טראמפ קרא למדינות ברית נאט"ו להטיל מכסים של 50% עד 100% על סין, שיוסרו רק לאחר סיום המלחמה באוקראינה. לטענתו, מהלך כזה "ישבור את האחיזה של סין ברוסיה" ויסייע להביא לסיום הלחימה.
זאת לא המלחמה שלו
עוד כתב נשיא ארצות הברית כי המלחמה הנוכחית "אינה המלחמה שלו" ולטענתו היא מעולם לא הייתה פורצת אם היה נשיא באותו זמן. בפוסט שפרסם טראמפ הוא כתב כי האחריות רובצת על ממשלו של ג'ו ביידן ועל נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי. הנשיא האמריקני הדגיש כי הוא מבקש לעצור את ההרג, כשהוא מציין מספר של מעל 7,000 הרוגים בשבוע האחרון בלבד.
בסיום דבריו כתב: "אם נאט"ו תעשה כפי שאני אומר - המלחמה תסתיים במהירות. אם לא, אתם רק מבזבזים את זמני ואת זמנה, כספה והאנרגיה של ארצות הברית".
כמה ממדינות נאט"ו הודיעו אתמול שהן ישלחו חיילים, ארטילריה ומערכות הגנה אווירית כדי לאבטח את האגף המזרחי של הברית, בעקבות החדירה למרחב האווירי של פולין על ידי כטב"מים רוסיים. לבקשת ורשה, התכנסה אמש מועצת הביטחון של האו"ם כדי לדון בתקרית שהגבירה את החשש באירופה מהסלמה בעימות מול מוסקבה.
לפי השלטונות בפולין, בשעות הבוקר המוקדמות של יום רביעי הופלו שלושה רחפנים רוסיים לאחר שחדרו לשטח האווירי של המדינה בזמן התקפה על מערב אוקראינה. רחפנים אחרים התרסקו לקרקע ואותרו בהמשך ברחבי מזרח המדינה.