במערכת הביטחון העריכו היום (חמישי) כי לא כל בכירי חמאס שהיו היעדים לחיסול בדוחא - חוסלו. מקורות בארגון מסרו ל"א-שרק אל-אווסט" כי בשלב זה לא ידוע היכן ישהו אותם בכירים, וטענו כי הנושא יידון בהמשך. לדבריהם, ייתכן שחלקם יישארו בקטאר, ואחרים יעברו לטורקיה או ל"מקום אחר שייראה בטוח יותר".
בנוסף, המקורות לא שללו את האפשרות כי חלק מהבכירים המשפיעים יותר יעברו למדינות כמו אלג'יריה או מאוריטניה. עוד ציינו כי בעבר נשקלה גם האפשרות שחלק מהבכירים יעברו למלזיה, אך אפשרות זו נשללה בשל תנאים ביטחוניים מסוימים, שעליהם לא פירטו.
המקורות הבהירו כי גם מצרים ומדינות ערביות נוספות נמצאות ברשימת האפשרויות, והוסיפו כי "כל האופציות על השולחן". עוד נמסר כי בעבר מצרים שימשה מקום מקלט, כשמנגנוני הביטחון שלה העניקו הגנה לבכירי חמאס, בהם מוסא אבו מרזוק - שלו יש בית ולשכה בקהיר. בנוסף, ציינו כי לשכה זו משמשת עד היום כמרכז פעילות של הנהגת חמאס, ובה נערכות פגישות עם נציגי ארגונים פלסטיניים נוספים. כך אירע גם לאחרונה, כשהצדדים הסכימו בה על ההצעה החלקית להפסקת אש ושחרור חטופים. אחד המקורות הדגיש כי "הנהגת חמאס אינה חוששת מחיסולים או ממוות, אך היא מבקשת לחיות בביטחון כדי להמשיך בפרויקט השחרור".
מוקדם יותר, חמאס פרסם תמונות מהלוויה של ששת הרוגים בתקיפה בדוחא - חמישה פלסטינים ואיש ביטחון קטארי - ובמהלכה נצפו בכירים בלשכה המדינית של חמאס, בהם אוסאמה חמדאן, חוסאם בדראן ועיזת א-רישק. מי שלא הגיע הוא מנהיג חמאס, ח'ליל אל-חיה, לאחר שבנו נהרג בתקיפה יחד עם ראש לשכתו.
לפי הודעת חמאס, בטקסים לקחו חלק גם אמיר קטאר, תמים בן חמד ונציגו האישי ג'אסם בן חמד אאל-ת'אני, שר הפנים של קטאר ומפקד כוח ביטחון הפנים - ח'ליפה בן חמד אאל-ת'אני.
מקורות בארגון מסרו ל"א-שרק אל-אווסט" כי ההנהגה שהייתה היעד לניסיון החיסול, לא נכחה בהלווייה. המקורות ציינו כי גם בכירי חמאס מרצועת עזה (בכירים שיצאו מהרצועה לפני מספר שנים או במהלך המלחמה - ל.א.) שלא לקחו חלק בפגישה - גם לא לקחו חלק בהלוויה. כמו כן, המקורות לא הסבירו את הסיבה להיעדרם של בכירי חמאס אבל הסתפקו לומר שחמדאן וא-רישק ייצגו את חמאס בהלוויה.
פווזי ברהום, מדוברי חמאס, הקריא את שמות ההרוגים וציין כי מדובר ב"פשע המהווה הכרזת מלחמה מצידה של ישראל כנגד כל מדינה ערבית ואיסלאמית. ניסיון החיסול אירע לאחר פגישה עם ראש ממשלת קטאר שהעביר להנהגת חמאס את ההצעה החדשה".
לטענתו, "ברגע התקיפה, משלחת המשא ומתן דנה בתגובה להצעה זו ומדובר בפגיעה בתפקיד של קטאר כמתווכת. התקיפה פגעה בביתו של ראש משלחת המשא ומתן (הכוונה לח'ליל אל-חיה - ל.א.), כשמשפחתו נמצא שם. אשתו ואשתו של בנו, המאם, וגם נכדיו - נפצעו".
"פשע זה ופשעים ציוניים אחרים לא יצליחו לשנות את עמדתנו ואת דרישותנו להפסקת התוקפנות על העם שלנו, לנסיגה מלאה של ישראל מרצועת עזה, לחילופי אסירים, לסיוע הומניטארי ולשיקום הרצועה".
לפני יומיים, צה"ל ושב"כ ניסו לחסל את ההנהגה המדינית בחמאס שהתכנסה בבירת קטאר. מקורות מסרו לערוץ "אל-חדת'" הסעודי כי בין הבכירים שנכחו בפגישה: ח'ליל אל-חיה, זאהר ג'בארין, חאלד משעל, ע'אזי חמד, מוחמד דרוויש, מוסא אבו מרזוק וחוסאם בדראן.