שני בני אדם נפצעו היום (חמישי) באורח קל במהלך פעילות של כוחות צה"ל באזור טול כרם בעקבות פיצוץ מטען על גדר המערכת שפגע ברכב צבאי. בעקבות כך, כוחות צה"ל מכתרים את העיר ומבצעים חסימות ובידוקים במרחב.
גדוד טול כרם בזרוע הצבאית של ארגון הג'יהאד האיסלאמי פרסם הודעה ולקח אחריות על הנחת המטען. בהודעה נכתב: "הלוחמים שלנו הצליחו לפוצץ מטען חבלה, מסוג 'שוג'אע-1' שהוטמן מראש, לעבר רכב צבאי מסוג 'נמר' ליד מחסום ניצני עוז".
בחודש ינואר, רס"ל במיל' אביתר בן יהודה, בן 31 מניצן, נהרג בעקבות מטען חבלה שהתפוצץ על שיירת רכבים בדרך לפעילות מבצעית ביהודה ושומרון.
האירוע התרחש כשכוח בפיקוד המג"ד בגדוד מילואים יצא לפטרול. בשלב מוקדם של הנסיעה התפוצץ מטען מתחת לרכב, הנהג נהרג והמג"ד נפצע באורח קשה אך יציב. הפצועים פונו במסוק, ויחד עם המג"ד נפצעו עוד שלושה חיילים באורח קל - שחזרו כבר ללחימה. מדובר היה במטען מאולתר, שגרם לנזק גדול.