וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שר החוץ של בלגיה: נכיר במדינה פלסטינית בעצרת האו"ם

עודכן לאחרונה: 2.9.2025 / 6:44

השר מקסים פרבו הודיע כי המהלך יצא אל הפועל בעצרת שתתקיים החודש בניו יורק. בנוסף הוא הכריז על 12 סנקציות חדשות נגד ישראל, בהן איסור ייבוא מוצרים מההתנחלויות והגבלות קונסולריות. עם זאת הוא הדגיש: הכרה רק לאחר שחרור החטופים וללא חמאס בשלטון

נתניהו: "הכוונה של מספר מדינות באירופה להכיר במדינה פלסטינית - פרס לטרור"/מערכת וואלה

שר החוץ של בלגיה מקסים פרבו הודיע הלילה (שלישי) כי בלגיה תכיר במדינה פלסטינית במהלך מושב האו"ם הקרוב, ותטיל שורת סנקציות חדשות על ממשלת ישראל. במקביל, הבהיר כי כל גילוי של אנטישמיות או האדרת טרור מצד תומכי חמאס יזכה לגינוי חריף.

לדבריו, הצעדים מגיעים לנוכח מה שהגדיר "הטרגדיה ההומניטרית בפלסטין, במיוחד בעזה, והפרות החוק הבינלאומי על ידי ישראל". הוא הדגיש כי המטרה היא להפעיל לחץ על ממשלת ישראל ועל חמאס, ולא לפגוע בעם בישראל.

בציוץ ברשת X, כתב השר כי בין הסנקציות שהוכרזו: איסור ייבוא מוצרים מההתנחלויות, בחינה מחדש של התקשרויות עם חברות ישראליות, הגבלות על סיוע קונסולרי לבלגים המתגוררים בהתנחלויות, הליכים משפטיים אפשריים, הגבלת טיסות מעבר, והכרזה על מספר שרים ישראלים קיצוניים (בן גביר וסמוטריץ' כפי הנראה), מתנחלים אלימים, ועל ומנהיגי חמאס כ"אישיות בלתי רצויה" בבלגיה.

"לנוכח הטרגדיה ההומניטרית בפלסטין". אבו מאזן בביקור בבלגיה/AP

בנוסף, בלגיה תפעל במישור האירופי להשעיית הסכם "האסוציאציה" עם ישראל, שיתופי פעולה מחקריים ופרויקטים נוספים. היא גם תצטרף להצהרת ניו יורק, לצד צרפת וערב הסעודית, המובילה להכרה בשתי מדינות. ההכרה הרשמית בפלסטין תבוצע בצו מלכותי לאחר שחרור כל החטופים והוצאת חמאס מניהול כל שטח פלסטיני.

שר החוץ ציין כי בלגיה תתחייב לשיקום פלסטין, ובמקביל תקדם יוזמות חדשות למאבק באנטישמיות בשיתוף הקהילות היהודיות במדינה.

קדמה לבלגיה, שכנתה - צרפת. בסוף חודש יולי הצהיר נשיא צרפת עמנואל מאקרון כי ארצו תכיר במדינה פלסטינית. "נאמן למחויבותה ההיסטורית של צרפת לשלום צודק ובר־קיימא במזרח התיכון. החלטתי שצרפת תכיר במדינת פלסטין בספטמבר הקרוב. הדחיפות כיום היא שהמלחמה בעזה תיפסק ושהאוכלוסייה האזרחית תקבל סיוע. השלום אפשרי", כתב.

הוא הוסיף כי "הצרפתים רוצים שלום במזרח התיכון. עלינו, הצרפתים, יחד עם הישראלים, הפלסטינים, שותפינו האירופים והבינלאומיים, להוכיח שזה אפשרי. לאור ההתחייבויות שקיבל על עצמו נשיא הרשות הפלסטינית מולי, כתבתי לו את נחישותי להתקדם. נשיג את השלום".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully