וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האלמנה נגד האם: המיליארדר ההודי בלע דבורה ומת - והצית מאבק ירושה מר

עודכן לאחרונה: 12.8.2025 / 18:36

סאנג'יי קאפור, בן 53, מת מהתקף לב במהלך משחק פולו בבריטניה - לפי דיווחים, כתוצאה מבליעת דבורה. אמו טוענת לקנוניה ולניסיון להשתלט על העסק המשפחתי; דו"ח רפואי רשמי: "המוות נגרם מסיבות טבעיות".

סאנג’יי קאפור, יורש חברת הרכב הענקית "סונה קומסטאר". רשת X, צילום מסך
איש העסקים ההודי סאנג’יי קאפור, יורש חברת הרכב הענקית "סונה קומסטאר" מת במהלך משחק פולו בבריטניה/צילום מסך, רשת X

מותו הפתאומי של איש העסקים ההודי סאנג'יי קאפור, יורש חברת הרכב הענקית "סונה קומסטאר", הצית מאבק ירושה חריף בין אמו, רני קאפור, לבין דירקטוריון החברה.

קאפור, בן 53 במותו, לקה בהתקף לב ב-12 ביוני במהלך משחק פולו במחוז סארי שבבריטניה, אחרי שלפי חלק מדיווחים, הוא בלע דבורה במהלך המשחק. הוא היה דמות מוכרת בחוגי החברה הגבוהה בניו דלהי ונודע בקשריו עם בית המלוכה הבריטי.

לאחר מותו, מינתה החברה ב-23 ביוני יו"ר חדש, מהלך שעורר התנגדות מצד אמו. במכתב ששלחה לדירקטוריון ב-24 ביולי, שהועבר גם לרשות ניירות הערך בהודו, טענה רני קאפור כי בנה מת ב"נסיבות חשודות ולא מוסברות". היא האשימה את הנהלת החברה בניסיון "לגזול את מורשת המשפחה", וטענה כי נכלאה ונאלצה לחתום על מסמכים בזמן שהייתה נתונה במצוקה נפשית.

לדבריה, צוואת בעלה המנוח, שמת בשנת 2015, קובעת כי היא היורשת היחידה ובעלת השליטה הבלעדית בקבוצת סונה.

"ניסיון לגזול את מורשת המשפחה". קאפור לצד אמו/צילום מסך, Shamita Gaikwad/X

הנהלת החברה דחתה את הטענות וציינה כי רני קאפור אינה בעלת מניות מאז שנת 2019. לצדה של החברה התייצבה אלמנתו של קאפור הבן, פריה סאצ'דב, שמונתה ב-25 ביולי לחברת דירקטוריון, חרף ההתנגדות מצד חמותה.

בשבוע שעבר פרסם משרדה של סאצ'דב את דוח החוקר הבריטי, שקבע כי קאפור מת מהגדלה חריגה של שריר הלב וממחלת לב איסכמית, והגדיר את המוות כ"מוות טבעי", תוך סגירת החקירה.

עוד בוואלה

כלבי הרחוב יורחקו מבירת הודו: "2,000 איש ננשכים מדי יום"

לכתבה המלאה

קאפור ורעייתו פריה סאצ’דב/צילום מסך, רשת X

המאבק כולל גם את אחותו של קאפור, מנדהירה קאפור, שהצהירה ברשתות החברתיות כי תילחם "למען רצונו של אחי ולמען חלומו של אבי". עורך דינה של רני קאפור טוען כי מדובר בקנוניה שנועדה להוציא את השליטה בחברה מידי המשפחה.

סונה קומסטאר, ששווייה מוערך בכ-3.6 מיליארד דולר, מוחזקת ב-72% בידי הציבור וב-28% בידי חברת ההשקעות אוראוס. המקרה מצטרף לשורת מאבקי ירושה מתוקשרים בהודו, שבה כ-90% מהחברות הן בבעלות משפחתית, אך רק 63% מהן מנהלות תוכנית ירושה מסודרת.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully