ראש ממשלת אוסטרליה, אנתוני אלבניזי, האשים את ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו כי הוא שרוי "בהכחשה" בנוגע להשלכות ההומניטריות של המלחמה בעזה. בראיון לתאגיד השידור האוסטרלי סיפר אלבניזי כי שוחח עם נתניהו בשבוע שעבר, והבהיר בפניו את עמדתו: "עצירת הסיוע והאבדות בנפש סביב נקודות החלוקה, כשאנשים שעומדים בתור למזון ומים נהרגים, הן פשוט בלתי מתקבלות על הדעת".
דבריו מגיעים על רקע הכרזתו בתחילת השבוע כי אוסטרליה תכיר במדינה פלסטינית בעצרת הכללית של האו"ם בספטמבר, צעד שעורר סערה מדינית באוסטרליה ובעולם. ההכרה ניתנה, לדבריו, לאחר שקיבל מהרשות הפלסטינית התחייבות שחמאס לא יהיה חלק מהמדינה העתידית.
נתניהו גינה את החלטת אוסטרליה ומדינות נוספות וכינה אותה "מבישה", בטענה כי הכרה במדינה פלסטינית היא "פרס לטרור". ישראל נמצאת תחת לחץ בינלאומי הולך וגובר להפסיק את הלחימה, בין היתר על רקע דיווחים על הרעב המתפשט בעזה. משרד הבריאות בעזה, המנוהל בידי חמאס, דיווח כי ביממה האחרונה מתו חמישה בני אדם מתת־תזונה, בהם ילד אחד, והעלה את מספר הכולל של האזרחים למתו כתוצאה מהמחסור החמור ל-222, בהם גם 101 ילדים. ישראל מכחישה את הדיווחים על הרעב ומאשימה את סוכנויות האו"ם בעיכובים בהעברת הסיוע, טענה שנדחתה על ידי האו"ם.
ההחלטה האוסטרלית זכתה לתגובות מעורבות: המועצה המבצעת של יהודי אוסטרליה כינתה אותה "בגידה", בעוד שחלק מהפעילים הפלסטינים טענו כי המהלך אינו מספיק. מנהיגת האופוזיציה באוסטרליה, סוזן לי, אמרה כי מדובר בהחלטה "חסרת כבוד" כלפי ארצות הברית, בעלת הברית המרכזית של אוסטרליה.
בתוך כך, במחנה הפרו-פלסטיני באוסטרליה משוכנעים כי המחאה הציבורית הערה בשבועות האחרונים היא זו שהובילה את ראש הממשלה להכיר במדינה הפלסטינית. בשבוע שעבר השתתפו כ-90 אלף בני אדם בצעדה על גשר הנמל בסידני, לאחר שבית משפט התיר את קיומה מספר שעות קודם לכן. במקביל, הקהילה היהודית במדינה מדווחת על עלייה חדה במקרי אנטישמיות מאז תחילת המלחמה, לרבות איומים, השחתת רכוש והטרדות פיזיות ומקוונות, תופעה המחריפה את המתח החברתי והפוליטי סביב הסוגיה.