התפתחות משמעותית התרחשה אתמול (ראשון) בחקירת הרצח הלא מפוענח של אניל אמון בן ה-20 מירכא שבגליל בחודש שעבר. היחידה המרכזית של מחוז חוץ עצרה בנמל התעופה בן גוריון את אום כולתום מרעי, צעירה כבת 25 מנצרת - עם נחיתתה בשובה מחוץ לארץ. מרעי נעצרה בחשד לקשירת קשר עם מעורבים אחרים לביצוע הרצח, ושבה לארץ לאחר שטסה בסמוך למועד הרצח.
דיון בעניין הארכת מעצרה התנהל היום בבית משפט השלום בחיפה. השופטת רויטל באום קבעה כי החומר הקיים בידי המשטרה מגלה חשד סביר שהחשודה עברה את העבירה המיוחסת לה והאריכה את מעצרה בשלושה ימים נוספים. הסניגור של מרעי הגיש ערר על ההחלטה להאריך את המעצר, ודיון לגביו אצל השופטת אילנית אימבר יתקיים מחר בבית המשפט המחוזי בחיפה.
אמון פונה לאחר ירי למרכז הרפואי לגליל בנהריה, אך הצוותים הרפואיים נאלצו לקבוע את מותו עם הגעתו למקום. אמון הוא קרבן שביעי לסכסוך בין משפחות תוך שנה אחת. המשטרה פתחה בחקירת האירוע עם קבלת הדיווח ושוטרים ערכו סריקות אחר חשודים.
"הוא היה ילד טוב, מושקע ומושרש ערכים וחינוך טוב, ללא כל עבר פלילי וכמובן ללא כל קשר לסכוך בין המשפחות" סיפרה לוואלה אחת מקרובות משפחתו, "האבא מנהל עבודה והאמא אשת חינוך. הוא היה ספורטאי - שחקן כדורגל, שיחק בפראג חזר לא מזמן וכבר נרשם למסלול לימודים הנדסיים. אנחנו נלחמים שהצדק יצא לאור".
המועצה המקומית בגליל המערבי סובלת בשנה האחרונה משרשרת של מעשי אלימות קטלנית. אחד התושבים סיפר כי הכתובת הייתה על הקיר והביע חשש שצפויים עוד מקרי רצח. לדבריו, כל מקרה נוסף רק מתדלק עוד את הסכסוך המתמשך. תושב אחר הביע גם הוא תסכול מהמצב. "הסכסוך מוכר לכל הכפר ולמשטרה. המבצעים מסתובבים חופשי. עד כה אף אחד לא עמד לדין", אמר.