וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראמפ יפגוש את פוטין באלסקה בשבוע הבא, זלנסקי: לא נוותר על שטחים

עודכן לאחרונה: 9.8.2025 / 11:09

נשיא ארה"ב הודיע שהפסגה עם נשיא רוסיה, שתדון בגורל המלחמה, תתקיים ביום שישי הקרוב. הקרמלין אישר: "הבחירה באלסקה - בשל הקרבה היחסית לרוסיה". טראמפ אותת שקייב תידרש לוותר על טריטוריה, אך נשיא אוקראינה הבהיר את התנגדותו: "האוקראינים לא יתנו לכובש טריטוריה"

אחרי 16 חודשים: רוסיה כבשה את צ'אסיב יאר/טלגרם

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין ייפגשו באלסקה ביום שישי הקרוב כדי לדון בעתידה של המלחמה באוקראינה, אך נשיאה וולודימיר זלנסקי הבהיר שהוא מתנגד לכל פשרה טריטוריאלית כפי שהציע טראמפ.

טראמפ הודיע הלילה ברשתות החברתיות על הפגישה הראשונה שלו עם פוטין בקדנציה זו. בהמשך, דובר הקרמלין אישר זאת ואמר כי אלסקה היא מקום "הגיוני למדי" לנוכח קרבתה היחסית לרוסיה. הוא הוסיף כי טראמפ הוזמן לרוסיה לפסגה שנייה אפשרית. לא ברור איך ואם בכלל תיוצג אוקראינה בפסגה הזו, אף שבארצות הברית טענו מוקדם יותר השבוע שתהיה פסגה משולשת.

מוקדם יותר אתמול, שטראמפ אותת כי ייתכן שאוקראינה תיאלץ לוותר על שטחים כדי לסיים את המלחמה, שהחלה עם הפלישה הרוסית בפברואר 2022.

"אתם מסתכלים על שטחים שנלחמו עליהם שלוש וחצי שנים, הרבה רוסים נהרגו. הרבה אוקראינים נהרגו", אמר טראמפ בבית הלבן ביום שישי. "זה מאוד מורכב. אנחנו נקבל חלק בחזרה, חלק יוחלף. תהיה החלפת שטחים כלשהי, לטובתם של שני הצדדים".

יסיימו את המלחמה באוקראינה? טראמפ ופוטין, במפגש הפסגה האחרון ביניהם/רויטרס, רויטרס

טראמפ לא פירט מעבר לכך, אך ברשת CBS דווח שהבית הלבן מנסה לשכנע מנהיגים אירופים לקבל הסכם שלפיו רוסיה תקבל את כל אזור דונבאס שבמזרח אוקראינה ותשמור על חצי האי קרים. מנגד, היא תוותר על מחוזות חרסון וזפוריז'יה, שהיא שולטת בחלקם, כחלק מההסכם המוצע.

בוול סטריט ג'ורנל פורסם דיווח דומה, שלפיו פוטין הציע הסדר דומה לשליחו של טראמפ, סטיב ויטקוף, במהלך פגישתם השבוע במוסקבה.

אך לא ברור אם אוקראינה ובעלות בריתה באירופה יסכימו לעסקה כזו, שתנציח את הכיבוש הרוסי. עד כה, זלנסקי דחה מכל וכל הסכמה לוויתורים טריטוריאליים. בכיר בבית הלבן אמר שייתכן שזלנסקי יהיה מעורב במידה כלשהי בפסגה באלסקה.

הבוקר הבהיר שוב זלנסקי את עמדתו: "התשובה לסוגיית הטריטוריה האוקראינית נמצאת כבר בחוקה של אוקראינה. אף אחד לא יכול לסטות מזה. האוקראינים לא יוותרו על אדמתם לכובש".

"כל פתרון שהוא נגדנו, כל פתרון שהוא ללא אוקראינה, הם בו זמנית פתרונות נגד השלום", אמר. הוא הוסיף כי ארצו מוכנה ל"פתרונות אמיתיים" שיביאו שלום. "אנחנו מוכנים, יחד עם הנשיא טראמפ, יחד עם כל השותפים, לפעול למען שלום אמיתי, והכי חשוב, בר-קיימא - שלום שלא יתמוטט בגלל רצונה של מוסקבה".

מוסקבה שולטת בכ-20% משטח אוקראינה, אף שיעדיה המקוריים של הפלישה - בהם כיבוש קייב - לא מומשו. בינתיים, מתקפות הנגד האוקראיניות לא הדפו את הכוחות הרוסיים לאחור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully