בכיר שב"כ לשעבר וחבר מכון משגב לביטחון לאומי, משה פוזיילוב, קרא היום (שישי) בריאיון ל־103fm ליישם מדיניות של הגירה מרצון לתושבי רצועת עזה.
"לא כולם מחבלים שיורים ורוצים לרצוח, יש כאלה שרוצים לחיות ולפרנס את משפחתם", אמר. הוא סיפר כי 51% מתושבי הרצועה רוצים להגר, אך ישראל, לשיטתו, לא מנצלת את ההזדמנות הזו. "הם רוצים לצאת משם, ואנחנו עובדים בקצב של עובדי מדינה". הוא העריך כי גם המחצית השנייה של העזתים, שאינם מעוניינים להגר כעת, יעשו זאת בהמשך: "זה מושך, זה כמו מגנט".
"ההיסטוריה הצבאית מלמדת שמי שרוצה להכניע ארגון תת־מדינתי, צריך לבודד אותו מהאוכלוסייה וליצור שבר בין ההנהגה למונהגים, ויש עכשיו הזדמנות נדירה. אם תדע לבודד את האוכלוסייה מהשלטון החמאסי, אם תדע לבודד אותם מאספקה ולייצר שבר תודעתי - תוכל להביא אותם אל קרני הדילמה שלהם", אמר פוזיילוב.
לדבריו, "אנחנו צריכים לייצר ערים הומניטריות שאליהן נוציא את כל האזרחים, ועל כל היתר נפעיל כוח מסיבי כדי לשבור אותם. מה הדילמה שלנו? אנחנו נלחמים בין שני ערכים שאנחנו מחויבים אליהם - פדיון שבויים וניצחון".