וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משפחות חטופים כבלו עצמן בשלשלאות מול ישיבת הקבינט, אלפים מפגינים ברחבי הארץ

עודכן לאחרונה: 7.8.2025 / 22:09

משפחות חטופים כבלו עצמן בשלשלאות מול הקבינט בירושלים בדרישה להסכם כולל שיסיים את הלחימה. במקביל, אלפים חסמו כבישים בתל אביב והציתו צמיגים, עימותים התפתחו עם המשטרה. המחאה התפשטה גם לרעננה והכפר הירוק

משפחות החטופים בשלשלאות, הפגנה לשחרור החטופים, ירושלים כיכר הג׳וינט, 7 באוגוסט 2025/רונית שפירו, יונתן זינדל/פלאש 90

גל מחאה סוער התפרץ היום (חמישי) ברחבי הארץ, במקביל לדיוני הקבינט המדיני-ביטחוני על המשך הלחימה בעזה. בירושלים ובתל אביב, אלפים הפגינו בדרישה להגיע להסכם כולל שישיב את החטופים הביתה ויסיים את המלחמה.

בירושלים, משפחות החטופים, ובהן עינב ונטלי צנגאוקר, אילנה חברתו של מתן אנגרסט, וענת אנגרסט אמו, כבלו את עצמן בשלשלאות מול משרדי הממשלה בכיכר הג'וינט. לדבריה של ענת אנגרסט:
"שנה ועשרה חודשים שאנחנו מנסים להאמין שמנסים להחזיר אותם - אז נכשלתם. עכשיו תעשו את מה שלא עשיתם: תניחו עסקה כוללת שתסיים את המלחמה ותשיב את כולם. אני פונה לראש הממשלה ולרמטכ"ל - מתן נשלח להגן על המדינה, עכשיו תחזירו אותו".

גם לישי מירן-לביא, רעייתו של החטוף עמרי מירן, מחתה מול משרדי הממשלה: "אתמול כשנחשפו התכניות להרחבת הלחימה - התקשרתי, כתבתי, התחננתי. הפעם שוב סירבו להתייחס. אנחנו כאן - תסתכלו לנו בעיניים ותגידו מה אתם מתכוונים לעשות".

עימותים נרשמו עם שוטרים, שתועדו לוקחים בכוח כרזות למען החטופים/אתר רשמי, דנור אהרון
אלפי מפגינים יצאו בצעדה, רחובות מרכזיים בתל אביב נחסמו לתנועה/אורי סלע

בתל אביב, אלפי מפגינים יצאו בצעדה שחלפה דרך רחובות המלך ג'ורג', דיזנגוף ואבן גבירול - שנחסם לתנועה. עימותים נרשמו עם שוטרים, שתועדו לוקחים בכוח כרזות למען החטופים. ברחוב הירקון ובמצודת זאב הוצתו צמיגים, הושלכו רימוני עשן, והוכרזה חסימת כבישים ע"י תנועת "המרי האזרחי". גם צומת הכפר הירוק וצומת רעננה נחסמו לכל הכיוונים על ידי מפגינים. המפגינים צעדו ממצודת זאב דרך רחוב שאול המלך ועד לדרך בגין, שם המשטרה ניסה לבלום את המשך התקדמותם באמצעות פרשים.

בהודעה רשמית מטעם מטה המשפחות נמסר: "הרחבת הלחימה היא סכנת מוות והיעלמות מיידית ליקירינו. תסתכלו לנו בעיניים כשאתם בוחרים להקריב אותם. זה הזמן להניח הסכם כולל - שיחזיר את כולם, כל 50 החטופים והחטופה".

משפחות חטופים בכיכר הג'וינט בירושלים. כבלו את עצמן בשלשלאות מול משרדי הממשלה/אתר רשמי, מטה המשפחות להחזרת החטופים

כמו בכל חמישי, גם הערב נערך בכיכר החטופים "ג'אם לאביתר", אירוע מוזיקלי שמקיימת משפחת דוד מאז נחטף אביתר דוד, לפני שנה ועשרה חודשים. הפעם, על רקע פרסום התמונות הקשות ממצבו של אביתר, הגיעו לכיכר שלומי שבן, ריטה ודויד ברוזה, שהופיעו לבקשת המשפחה מול כיכר מלאה.

גליה דוד, אמו של אביתר, נשאה דברים: "אחרי שנחשפנו למצבו הקשה של אביתר, חשבנו לבטל את הג'אם. אבל המחשבה הזו לא החזיקה מעמד. הבנו שאנחנו לא יכולים לוותר, לא לעצמנו ולא לו. דרך המוזיקה אנחנו שולחים לו כוח, דרכה אנחנו שומעים את קולו. אנחנו ממשיכים במשימת חיינו - הצלתו של אביתר".

"התמונות לא יוצאות מהראש ומהנשמה", הוסיפה. "יכולנו לבחור אם ליפול או לקום ולהילחם על אביתר שלנו. הוא לא יכול לבחור, הוא נלחם כל רגע כדי לשרוד. הגעגוע, החרדה, הדאגה לא נותנים לנו לנשום. אבל אין לנו פריבילגיה לוותר. אביתר יחזור, הוא נלחם כדי לחזור. אביתרי שלי, הלוואי שאתה יודע. הלוואי שאתה מרגיש. אל תוותר, בן אהוב - אל תוותר".

מפגינים בדרישה לשחרור החטופים והפסקת המלחמה, מצודת זאב תל אביב/אתר רשמי, שב״פ sha_b_p@

עידית אהל, אמו של החטוף אלון אהל, פנתה ישירות לראש הממשלה נתניהו ערב ישיבת הקבינט, בקריאה לעצור את המהלך הצבאי בעזה. "מר ראש הממשלה, נתניהו, תסתכל לנו בעיניים. תסתכל על התמונה של אלון. תסתכל על הסרטונים הקשים שפרסם חמאס רק בשבוע האחרון", אמרה. "אלון הוא חטוף. הוא נלקח מביתו, מתוך שטח מדינת ישראל. הוא לא חייל שנשבה בקרב, הוא לא חלק ממשימה צבאית. הוא אזרח.
אנחנו מתנגדים בכל תוקף לפעולה צבאית בעזה שעלולה לגזור את דינו של אלון. פעולה כזו תוביל למותם של חטופים ולמחירים כבדים נוספים, גם לחיילינו.

אהל הדגישה כי הדרך לשחרור אלון היא משא ומתן. "אל תפקיר אותו", ביקשה מנתניהו. "אל תוותר עליו בשם 'מהלך אסטרטגי'. חיי אדם, כל אדם, קודמים לכל אסטרטגיה. תציל את הבן שלנו, תציל את אלון".

הפגנה בקריאה לשחרור החטופים ולעצור את המלחמה, מדורה בזבוטינסקי, תל אביב, 7 באוגוסט 2025/אתר רשמי, ללא

מטה המאבק 'חופשי בארצנו' שמתכלל את המחאות נגד הממשלה: "בניגוד לממשלה, העם לעולם לא יוותר על אחינו החטופים. בזמן ישיבת הקבינט יצאו הערב אלפי אזרחים להגיד לממשלת מיעוט בלתי לגיטימית - אין בסמכותך לקבוע החלטות הרות גורל. אין לממשלה רוב בציבור, אין לה רוב בכנסת ואין לה זכות קיום. בניגוד לממשלה, העם לעולם לא יוותר על אחינו החטופים, תמיד נעמוד לצד המשפחות, אף פעם לא נעצור את הדרישה להשבת כולם!".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully