שוטרים התעמתו היום (רביעי) עם משפחות החטופים בכניסה לשערי בסיס הקריה בתל אביב. המשפחות, לצד מפגינים, הגיעו למחות בכניסה לבסיס, ונתקלו בשוטרים שהדפו אותם מהמקום, וצעקו לעברם "עופו מפה". לא דווח על עצורים או מעוכבים בתקרית.
בצל התוכניות לכבוש את רצועה עזה, מטה המשפחות להחזרת החטופים הודיע כי תצא צעדה ממטה החטופים לכיכר החטופים, ואלחר מכן שם תתקיים עצרת.
"עקב ההתבטאויות האחרונות על הכוונה לכבוש את רצועת עזה, משפחות החטופים והחטופה קוראות לכל עם ישראל לצעוד לצידן ולהקיף את הקריה. אנחנו נמצאים במאני-טיים, אין לחטופים יותר זמן. או שמצילים אותם עכשיו, או שנאבד אותם לנצח. יש רגעים בהיסטוריה שחובה להתייצב ולעשות את המעשה הנכון - עכשיו זה הרגע", נמסר בהודעת המטה.
"משפחות החטופים יקראו בזעקת חירום: הרמטכ"ל אייל זמיר, אתה יודע שהמלחמה מיצתה את עצמה ושהדרך היחידה להשיג ניצחון לאומי היא אך ורק דרך הסכם אחד - להחזיר את כולם. אל תמצמץ ואל תתפטר, תעמוד על דעתך ועל רצון העם", הוסיפו.
תיעוד: שוטרים מתעמתים עם משפחות החטופים בכניסה לשערי בסיס הקריה
אתמול חסמו עשרות מפגינים את איילון דרום בקריאה לשחרור החטופים, תוך הבערת מדורות והנפת שלטים. המשטרה הזהירה את המפגינים כי תפעיל כוח אם לא יתפנו, ובהמשך הופעלה מכת"זית נגדם.
"לא נפקיר אותם", "הממשלה רוצחת את החטופים, הדם על הידיים של ממשלת הדמים" ו"את כולם עכשיו", קראו המפגינים.