וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המתקפה הלילית של יאיר נתניהו נגד הרמטכ"ל - והטחת האשמה בכ"ץ

עודכן לאחרונה: 5.8.2025 / 7:48

על רקע העימותים בין לשכת ראש הממשלה לצה"ל, בנו של נתניהו תקף את הרמטכ"ל והאשים אותו בתדרוכים אסורים. "ניסיון הפיכה צבאית שמתאים לרפובליקת בננות - וזה פלילי", כתב. בהמשך גלגל את האחריות למינוי על כ"ץ: "הוא התעקש עליו"

דיון ועדת כספים יאיר נתניהו/ערוץ הכנסת

יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, ביקר בחריפות הלילה (שלישי) ברשת ה-X את הרמטכ"ל אייל זמיר. למרות שבצה"ל לא פרסמו תגובה רשמית לאמירות שנשמעו מסביבת ראש הממשלה, שלפיהן נתניהו שואף להוביל לכיבוש כולל של רצועת עזה - המתיחות מול הדרג הצבאי כבר קשה להסתיר. העימות בין לשכת רה"מ לצה"ל הגיע לשיא נוסף לאחר ציוץ של יוסי יהושוע, הפרשן הצבאי של "ידיעות אחרונות", שקרא לנתניהו להסביר לאזרחי ישראל מהם המחירים האפשריים של המהלך, במיוחד לנוכח ההתנגדות בצה"ל.

יאיר נתניהו הגיב לציוץ, וכתב כי "אם מי שהכתיב לך את הציוץ זה מי שכולנו חושבים, מדובר במרד וניסיון הפיכה צבאית שמתאימים לרפובליקת בננות במרכז אמריקה בשנות ה-70. וזה פלילי לחלוטין".

יאיר נתניהו. אינסטגרם, צילום מסך
יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה. "מדובר במרד וניסיון הפיכה צבאית"/צילום מסך, אינסטגרם

בהמשך השיח, כשמשתמש אחר הזכיר שזמיר מונה על ידי נתניהו האב, יאיר הפנה את האצבע לשר הביטחון ישראל כ"ץ. לדבריו, כ"ץ הוא שדחף למינוי זמיר לתפקיד הרמטכ"ל והתעקש עליו, ואף היה אחראי לגיבוש רשימת המועמדים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully