"יש כאן ניסיון להפוך את מדינת ישראל למדינה שאינה דמוקרטית, לא זוכר דבר כזה, מה עם החטופים? זה טירוף מוחלט", כך אמר הבוקר (שני) חבר הכנסת אביגדור ליברמן בהתייחס לנושאים המונחים על סדר יומה של הממשלה, בריאיון בתכנית "שבע תשע" ברדיו 103FM.
שר הביטחון לשעבר ליברמן הביע ביקורת חריפה על כך שחרף מצבם הקשה של החטופים, בממשלה בחרו לדון היום בישיבה בסידורי אבטחת ראש הממשלה ופיטורי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה. "מדברים על חידוש הלחימה בעזה. הדיון בנושא נדחה למחר ובמקום זה הממשלה דנה בהדחת היועצת המשפטית לממשלה ובסידורי אבטחה של משפחת נתניהו", אמר ליברמן.
ליברמן הביע את דעתו על קידום עסקת חטופים כוללת. "לא צריך לדבר על תבוסה", הוא טען. "אם הייתי ראש הממשלה, הייתי שם על השולחן הצעה להפסקת המלחמה בתמורה להחזרת כל החטופים בפעימה אחת. ישראל תצא מחוזקת מעסקה כזאת. מה שחשוב זה להחזיר את האחדות הפנימית. ניצחון על חמאס עובד דרך שחרור כל החטופים. תהיה לנו לגיטימציה לחזור ולהילחם, חמאס יתן לנו את הסיבה, הוא לא יכול להישאר בשלטון נהיה חייבים בסוף לחסל אותו".
ליברמן גם התייחס למשבר חוק הגיוס שפוקד בימים אלו את הקואליציה. "חוץ משרידות הקואליציה לא מעניין את ראש הממשלה שום דבר", הוא אמר. "מצד אחד, חיילי מילואים שמקריבים הכול למען המדינה וראש הממשלה מצד שני שמקריב הכול למען שרידותו הפוליטית", ביקר. "יש פה ניסיון להפוך את מדינת ישראל לביביסטן, ראש הממשלה נתניהו מוביל אותנו לחורבן בית שלישי".
בסוף הריאיון, ליברמן גם לגוש מצביעי האופוזיציה שמתנגד לנתניהו והתייחס למעמדו הפוליטי של גדי איזנקוט: "לא צריך לעשות את הטעויות שעשינו בבחירות האחרונות. אל תצביעו לשום מפלגה חדשה. מאז 77' יש מפלגות אווירה שקמו לפני בחירות לקדנציה אחת. איזנקוט אם הוא החליט להצטרף לפוליטיקה שיצטרף לאחת המפלגות הוותיקות. בבחירות האחרונות רצו 40 רשימות. אנחנו בתקופת הכרעות לא בתקופת גמגומים".