המשנה לנשיא העליון, נעם סולברג, דחה הערב (שלישי) את בקשת העותרים ולא קבע מועד לדיון דחוף בבג"ץ הדחת היועמ"שית. עם זאת, השופט סולברג שיגר רמז עבה לממשלה.
סולברג הציע לממשלה לחזור לדרך הישנה שבה היו מדיחים את היועמ"שית. כלומר, לחזור לוועדת האיתור (ועדת גרוניס) שמינתה את בהרב מיארה מלכתחילה כדי לקבל את חוות דעתה בנושא ההדחה.
במכתב החלטתו כתב: "משבחרה הממשלה, לדבריה, 'בחירה ערכית המבטאת את ערכיה של מדינת ישראל והעדיפה שלא להעלות לדיון נושא מעורר מחלוקת בעיצומם של תשעת ימי האבלות על חורבן בית המקדש'. אולי נכון יהיה לשקול - לשם צמצום המחלוקת בימים הללו - חזרה, בעקרו של דבר, למתווה סיום כהונתו של יועץ משפטי לממשלה, כפי שהוצע בדו"ח הוועדה הציבורית. זאת, מבלי נקיטת עמדה מצדי לגבי המתווה שעליו החליטה הממשלה".
אתמול הממשלה הגישה את עמדתה בנושא קביעת מועד לדיון בבג"ץ ההדחה - והבהירה כי לא תשכור עו"ד פרטי לדיון בעתירה. בתגובה שנוסחה על ידי השרים יריב לוין ועמיחי שיקלי, נטען כי אין תועלת בקיום הדיון בעת שהיועצת המשפטית לממשלה "משעבדת את משאבי הממשלה למאבקה האישי".
עמדתה של הממשלה שנוסחה ע"י השרים יריב לוין ועמיחי שיקלי, הוגשה למזכירות בית המשפט לאחר שאתמול קבע המשנה לנשיא ביהמ"ש העליון, השופט נעם סולברג שעל הממשלה להגיב לבקשת העותרים לקבוע מועד לדיון בעתירה.
עוד הזכירו השופטים כי כדי למעט במחלוקת הם החליטו לקבל החלטה בממשלה לגבי הדחתה של בהרב מיארה רק לאחר תשעת הימים שבין ראש חודש אב לתשעה באב. תשעה באב יחול במוצאי שבת הבאים ויסתיים בערב יום ראשון.
סוגיית הדחתה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, חזרה לסדר היום הפוליטי בדצמבר 2024, כאשר ראשי הקואליציה דנו באפשרות להדיחה או לפצל את תפקידה. בחודש מרץ הודיע שר המשפטים יריב לוין כי החל בקידום מהלך ההדחה - הצהרה דרמטית שהתנגשה עם מציאות משפטית מורכבת, מאחר שאין כיום חוק המסדיר את הליך מינוי ופיטורי היועץ המשפטי לממשלה.
לאחר תקופה שבה נדחק הנושא הצידה, העלה לוין מחדש הצעה לעקוף את ועדת האיתור שהמליצה על מינויה של בהרב-מיארה, כך שהממשלה תוכל להדיחה ללא צורך בחידוש ההיוועצות עם הוועדה.