וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תומר סיכן את חייו כדי להציל את שכניו - וייזכה באות הגבורה מהנשיא לאחר מותו

עודכן לאחרונה: 21.7.2025 / 10:23

נשיא המדינה יצחק הרצוג יעניק בעוד כחודש וחצי את "אות הגבורה האזרחית" לזכרו של תומר אליעז-ערבה, שנרצח בגיל 17 בעת מתקפת הטרור על קיבוץ נחל עוז. תומר גילה תושייה נדירה כאשר סיכן את חייו כדי להציל משפחות מהקיבוץ

ביקור ראש הממשלה נתניהו בניר עוז. 3 ביולי 2025/עומר מירון/ לע״מ

תומר אליעז-ערבה, מקיבוץ נחל עוז, יזכה בעוד כחודש וחצי לכבוד הגבוה ביותר שמוענק לאזרחים: "אות הגבורה האזרחית", אותו יעניק נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס בבית הנשיא. תומר נרצח באכזריות במתקפת ה-7 באוקטובר, לאחר שהצליח, בגיל 17 בלבד, להציל את חיי שכניו.

בבוקר ה-7 באוקטובר 2023, חדרו מחבלי חמאס לקיבוץ נחל עוז ופרצו לבית משפחת ערבה-אליקים. תומר נלקח כבן ערובה והוחזק בידי המחבלים בתוך שטח הקיבוץ. תחת איום בנשק, אילצו אותו לדפוק על דלתות של שכנים במטרה לפתותם לפתוח - אך תומר, בגבורה יוצאת דופן, מצא דרך להזהיר את דיירי הבתים והצליח להציל משפחות שלמות בכך שטען שהבתים ריקים.

תומר אליעז ערבה. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
תומר אליעז ערבה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

תומר נולד ב-22 בספטמבר 2006, בן שלישי לדיקלה ומעיין אליעז, ואח לאודין וסתיו. הוא תואר בפוסט שפרסם קיבוץ נחל עוז בפייסבוק כ"נער עם לב ענק, שמחת חיים, אהבת ספורט וחברים, שתמיד היה שם בשביל כולם". תומר נהרג בקרבות בקיבוץ כשהיה בן 17 בלבד.

"זכרו המופלא מלווה אותנו", נכתב בפוסט הפייסבוק. "כגיבור, כנער שעמד מול רוצחיו ותיפקד בקור רוח, ובעיקר נזכור את חיוכו הקסום שנותר בן 17 לנצח. מחבקים את משפחתו של תומר, את כל הפצועים והמשפחות השכולות, וממשיכים להתפלל בכל לב להחזרתו של עמרי מירן ולשובם של כל 49 החטופים והחטופה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully