אשתו של ראש הממשלה, שרה נתניהו, העלתה הערב (שני) פוסט לאינסטגרם ובו הביעה תמיכה ביועצו של ראש הממשלה יונתן אוריך שיועמד לדין בכפוף לשימוע בגין פרשת ההדלפה לבילד.
"עוד מהלך מתוזמן של רדיפה פוליטית", כתבה שרה נתניהו בפוסט. "הודעתה המחפירה של היועצת המשפטית לממשלה על הכוונה להעמיד לדין את יונתן אוריך, דווקא עכשיו, היא לא מקרית. זה חלק מדפוס קבוע שבו רודפים את האנשים הכי מסורים למדינה ולראש הממשלה".
עוד היא כתבה: "אבל בזמן שרודפים אותו על לא עוול בכפו, אותה מערכת מעלימה עין מהדלפות מסוכנות שפורסמו על בסיס קבוע בתקשורת השמאל שבאמת סיכנו את המדינה. שם לא נפתחת אפילו חקירה".
פרקליטות המדינה הודיעה אתמול כי היא שוקלת להעמיד את אוריך לדין פלילי בפרשת "הבילד", בגין עבירות ביטחוניות של מסירת ידיעה סודית בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, החזקת ידיעה סודית והשמדת ראיה.
בכתב החשדות נכתב כי אוריך מסר בכמה הזדמנויות שונות "ידיעה סודית" שמחוייבת להישמר בסוד בזמן שהוא לא מוסמך לכך, יחד עם הנאשם הנוסף בפרשה - אלי פלדשטיין. בחלק מההזדמנויות נכתב במסמך, כי "נעשה הדבר בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, ולמצער כשהם צופים מראש את התרחשות התוצאה
כאפשרות קרובה לוודאי".
בנוסף, הפרקליטות חושדת כי אוריך החליף את מכשיר הטלפון שלו יום לאחר שנעצר לראשונה, זאת בכוונה להימנע ממסירת הטלפון הנייד שבו קיימות ההתכתבויות בינו לבין החשודים הנוספים בפרשה כדי למנוע את השימוש בטלפון כראיה.
עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין, סנגוריו של אוריך כתבו כי הודיעו לפרקליטות שאוריך אכן יתייצב לשימוע, וכי הם דורשים לקבל את כל חומרי החקירה באופן מיידי.