וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הממשלה: אין מניעה ביטחונית לחזרת תושבים לעוטף, המימון יסתיים עד סוף החודש הבא

עודכן לאחרונה: 29.6.2025 / 18:36

בהחלטה שהתקבלה במשאל טלפוני נקבע כי אין עוד מניעה בטחונית לחזרת תושבי היישובים בעוטף עזה. בסוף החודש הבא יסתיים הפינוי ומימון הדיור החלופי במלונות ומתקני הקליטה עבור התושבים. תושבת עין השלושה זועמת על ההחלטה: "אנחנו לא מוכנים להמר על החיים שלנו שוב"

הריסת מרפאת השיניים של קיבוץ בארי/דוברות קיבוץ בארי

הממשלה אישרה היום (ראשון) במשאל טלפוני הצעת מחליטים שקובעת כי בהתאם להודעת צה"ל ומשרד הביטחון - אין עוד מניעה ביטחונית לחזרת תושבי היישובים הבאים בעוטף עזה לביתם מ-1 באוגוסט: בארי, חולית, כיסופים, כפר עזה, כרם שלום, נחל עוז, נירים, ניר יצחק, ניר עוז, נתיב העשרה, סופה ועין השלושה.

לפי ההחלטה, שמתקבלת יותר משנה וחצי אחרי 7.10, הפינוי של היישובים האלה מסתיים והמימון של הדיור החלופי במלונות ובמתקני הקליטה יימשך לכל המאוחר עד ל-31 ביולי השנה, כיוון ש"אין מניעה בטחונית". "עם הסרתה של המניעה הביטחונית יוכלו התושבים לשוב ולהתגורר בביתם, בהינתן שאין מניעה שיקומית לחזרה ליישוב", נכתב בדברי ההסבר להחלטה.

בקיבוצי העוטף זועמים על החלטת הממשלה לחזור לבתיהם. מירב כהן תושבת עין השלושה מספרת כי הם מבולבלים ומרגישים כאילו מפקירים אותם שוב. "אני מקווה לחזור הבייתה לעין השלושה, אני לא מתכוונת לחזור במצב של מלחמה הביתה, אנחנו לא מוכנים להמר על החיים שלנו שוב".

בית הרוס לאחר 7 באוקטובר, ניר עוז, 3 במרץ 2025. יוסי אלוני, פלאש 90
תושבי קיבוץ ניר עוז יחזרו הביתה. מבנה הרוס בניר עוז/פלאש 90, יוסי אלוני

תושב נחל עוז סיפר לוואלה: "אני חושב שהממשלה קיבלה החלטה לא נכונה. מי משרי הממשלה שחושב שאפשר לחזור לנחל עוז - שיבוא לפה רק להעביר לילה אחד. אנחנו עדיין במלחמה והחטופים לא חזרו, ורק אז יהיה אפשר לדבר על חזרה של תושבים".

מקיבוץ נחל עוז נמסר: "לאחר 632 ימי לחימה, החטופים עדיין בעזה, המלחמה בעיצומה, והפיצוצים העזים בנחל עוז רק התגברו בימים האחרונים. ובכל זאת, הממשלה מודיעה ש"ניתן לחזור" לנחל עוז - בניתוק מוחלט ממה שקורה בשטח. הניסיון להציג "חזרה לשגרה" הוא לא רק מנותק - הוא מסוכן וחסר אחריות. בטח מצד ממשלה שעדיין לא לקחה אחריות על המחדל, עדיין לא חקרה למה המחדל קרה ועדיין לא הפיקה לקחים כדי שהוא לא יקרה שוב. במציאות שבה טנקים בכניסה לקיבוץ, כביש גישה חסום כבר שנתיים מחשש לירי נ"ט, ארטילריה וירי מסביב לשעון. האם זו "שגרה"? האם זו מציאות שאפשר לגדל בה ילדים?

שרי ממשלה שהיו בחודשים האחרונים בנחל עוז אמרו במפורש שלא ניתן לקיים חיי שגרה בנחל עוז במצב המלחמה הקיים פה, בטח ובטח משפחות וילדים שעברו את ה-7/10 בנחל עוז .
המציאות לא השתנתה מאז - רק הנרטיב שאתם מנסים לייצר. די לניתוק המוחלט של ממשלת ישראל. כל עוד עמרי מירן ו-49 חטופים וחטופה נוספים בעזה, וכל עוד אנחנו עדיין בשדה קרב - אין ולא תהיה שגרה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully