רובי חן, אביו של סמ"ר איתי חן שנפל ב-7 באוקטובר וגופתו מוחזקת בעזה, התייחס לסוגיית החטופים בריאיון הבוקר (חמישי) ב-103FM. הוא הביע תרעומת על היחס של הדרג המדיני למשפחות השכולות ומשפחות החטופים והבהיר מה הוא מצפה מראש הממשלה והשר הממונה על המשא ומתן, רון דרמר, לעשות בשעה זו. "בפעם הבאה שאתם מראיינים שר בממשלה, תשאלו אותו כמה משפחות חללים הוא מכיר".
בתחילת דבריו, התייחס חן לנפילת החיילים במערכה ברצועת עזה וביקר את היחס למשפחות השכולות: "אני רוצה להתייחס לשבע משפחות שהצטרפו למשפחות השכול, לשלוח תנחומים ולבקש סליחה שעוד רגע הם יהיו שקופים כמו עוד 1,700 משפחות". עוד המשיך ואמר בזעם: "בפעם הבאה שאתם מראיינים שר בממשלה, תשאלו אותו כמה משפחות חללים הוא מכיר. אני אתפלא אם תגיעו למספר דו ספרתי. ליבי איתם שלא ידעו עוד צער".
"אנחנו מדברים ויש לנו קשר רציף עם הממשל האמריקני", אמר האב השכול והוסיף: "אני רוצה לשאול מה עם העובדה שרון דרמר היה השבוע בוועדת המשנה של חוץ וביטחון, למה אנחנו לא מקבלים עדכון ממדינת ישראל ומקבלים עדכון מה קורה רק מארצות הברית?" אמר בצער ותקף.
רובי חן שיתף את הפעולות שהוא נוקט מול ארצות הברית כדי לזרז מהלכים להשבת בנו ושאר החטופים ומציין את העובדה שאין זה בכלל אינטרס אמריקאי: "יש לנו קשר רציף עם ויטקוף, אני שומר את זה לעצמי, אבל אנחנו רואים את ארצות הברית ואנחנו לא שואלים מה האינטרס של ארצות הברית להשיב את החטופים. זה לא באמת האינטרס הישיר האמריקני. בסוף, האינטרס האמיתי הוא של מדינת ישראל".
"אחרי הניצחונות האדירים על איראן, חיזבאללה, הגיע הזמן לעצור את זה לא מתוך חולשה - מתוך עוצמה", ציין חן. "בסוף האינטרס הלאומי הוא הוא החזרת כלל החטופים בכל מחיר כולל עצירת הלחימה הנוכחית בעזה ושם צריך להתמקד. זה אינטרס ישראלי. לא אינטרס אמריקני", הבהיר.
לאחר מכן, העביר את ביקורתו על הדרג המדיני: "מדובר בחוב מוסרי, ערכי, ציוני, כיהודים. כאור לגויים, אנחנו מבינים את המשמעות הזאת. הוכחנו את כוחנו בשדה הקרב ועכשיו זה הזמן להוכיח את עצמנו כאומה מוסרית, אחראית, יהודית. ואני שואל איפה זה?". המשיך והתייחס לארצות הברית בשנית: "ארצות הברית יכולה לתמוך ולסייע אבל הראש שלה זה סעודיה, היא רואה את סעודיה ואומרת איפה הצוואר הבקבוק כדי להגיע לנורמליזציה וזה הנושא של החטופים. זה איפה שהאינטרס האמריקני נמצא".
חן המשיך בקו שלו והביע בתחנונים את בקשתו: "אני שוב מתעקש להסתכל על עצמנו כמו שאמא שלי לימדה אותי, להסתכל קודם כל על הראי, על עצמי ולא על אחרים. איכשהו הורגלנו לבוא ולהסתכל על אחרים שיפתרו לנו את הבעיות במקום שאנחנו נפתור זאת".
"אני בן אדם עייף, שמסתובב בעולם ופוגש יותר מדי אנשים", אמר האב השכול. "אני מדבר כאבא שיש חוב לבן שלו, להחזיר אותו חזרה. כולנו נראה את החטופים חזרה". בכעס פנה שוב לדרג המדיני: "אני חוזר שוב לרון דרמר שעדיין מאמין שאנחנו יכולים לעשות רק עסקה בשלבים. אני לא מבין למה. אני לא מבין מה השתנה בהסתכלות הישראלית בשבועיים האלו. אם יש לנו אותם הנחות עבודה, מישהו התבלבל וטעה".
לסיכום דבריו אמר: "הייתי מאוד שמח שרון דרמר וראש הממשלה יבואו לדבר עם המשפחות. איך יכול להיות שסטיב ויטקוף יותר זמין לי ולשאר המשפחות מראש הממשלה הישראלי או ממי שאחראי למו"מ. זה נראה למישהו הגיוני שנקבל מודיעין מארצות הברית?".