היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, שיגרה הערב (שלישי) את תגובתה בעניין ניגוד העניינים של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בכל הנוגע למינוי ראש השב"כ, דוד זיני. בתגובתה קבעה כי ראש הממשלה מצוי בניגוד עניינים, ולכן אינו יכול למנות את ראש השירות הבא.
התגובה נמסרה במסגרת עתירה שביקשה לבטל את חוות דעתה של היועצת, שלפיה נתניהו מצוי בניגוד עניינים בשל מעורבותו בפרשות המסמכים המסווגים ו"קטארגייט", ולפיכך אינו רשאי למנות את ראש השב"כ הבא, לרבות את מועמדו לתפקיד, האלוף דוד זיני.
בהרב-מיארה כתבה בעמדתה כי "אין זה מתפקידו של ראש הממשלה, כאשר הוא מצוי בניגוד עניינים, לקבוע את זהותו של הגורם האמון על חקירת מקורביו. קבלת עמדה זו עלולה לפגוע בחקירות עצמן".
בעמדת היועצת המשפטית לממשלה, היא מאשרת את חשיפת וואלה בנוגע לאפשרות שיוגש כתב אישום נגד יונתן אוריך, יועצו של ראש הממשלה. לפי עמדתה, גם ישראל איינהורן נראה כמסובך בפרשה.
בתחילת השבוע שלח נתניהו הודעה לבג"ץ, ובה ביקש לאפשר לוועדה למינוי בכירים לדון במועמדותו של זיני לראשות השירות. לחלופין, ביקש נתניהו כי הדיון בנושא יתקיים כבר השבוע בבג"ץ, וזאת בניגוד להחלטת נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית, שביטל את הדיון שנקבע.
להודעה לבג"ץ צורפה גם הודעתו של נשיא העליון בדימוס, אשר גרוניס, שביקש שלא לנקוט עמדה בעניין, אך הבהיר כי הוועדה תפעל בהתאם להחלטת בית המשפט.