וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתניהו דורש מבג"ץ: אל תעכבו את מינוי ראש שב"כ

עודכן לאחרונה: 23.6.2025 / 18:19

ראש הממשלה ביקש מבג"ץ לאפשר לוועדה למינוי בכירים לדון במועמדות דוד זיני לראשות שב"כ, או לחלופין לקיים את הדיון השבוע, לאחר שזה בוטל. הפרקליטות והיועמ"שית מתנגדים בטענה לניגוד עניינים מצד נתניהו

האלוף דוד זיני בשיחה עם תושבי העוטף/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

ראש הממשלה בנימין נתניהו שיגר היום (שני) הודעה לבג"ץ בה הוא מבקש לאפשר לוועדה למינוי בכירים לדון במועמדות של דוד זיני לראש שב"כ. לחילופין נתניהו מבקש שהדיון בנושא יתקיים השבוע בבג"ץ זאת בניגוד להחלטת נשיא העליון יצחק עמית מהבוקר שביטל את הדיון השבוע.

בהודעה לבג"ץ צורפה הודעתו של נשיא העליון בדימוס, אשר גרוניס, שביקש לא לנקוט עמדה בדבר אך הבהיר כי הוועדה תפעל בהתאם להחלטת ביהמ"ש.

ראש הממשלה בנימין נתניהו במליאת הכנסת, 11 ביוני 2025. יואב דודקביץ, TPS
נמצא בניגוד עניינים. נתניהו/TPS, יואב דודקביץ

הפרקליטות והיועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, מתנגדים לבקשה בטענה כי נתניהו נמצא בניגוד עניינים בכל הנוגע למינוי ראש שב"כ קבוע, זאת בשל מעורבות יועציו בפרשות המסמכים המסווגים וקטארגייט.

הדיון המקורי בעתירה נגד מינויו של דוד זיני לראש שב"כ היה אמור להתקיים ביום רביעי הקרוב, אך בג"ץ דחה את הדיון לשבוע הבא בשל מתכונת החירום בבתי המשפט. במקביל, הורה בג"ץ לנתניהו וליועמ"שית להגיש עד הערב את עמדותיהם בשאלה האם לנתניהו מותר למנות את זיני לתפקיד הקבוע - על רקע טענות לניגוד עניינים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully