וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משפחת אנגרסט תפרסם הערב תיעוד חדש מחטיפתו של מתן

עודכן לאחרונה: 9.6.2025 / 15:19

"מתן בסכנת חיים. אנחנו נאלצים לפרסם הערב לציבור עוד קטע מסרטון חטיפתו. הלוואי ויכולנו להימנע מכך" - כותבת אמו, ענת, "בשבועות האחרונים יצאנו לאסוף מידע על מצבו הרפואי. אחרי פגישות עם שורדי שבי שפגשו אותו, גילינו פער אדיר בין מה שהוצג לנו, לבין מצבו החמור"

משפחת אנגרסט תפרסם הערב תיעוד חדש מחטיפתו של מתן - כך אמרה אימו ענת ששיתפה: "הכרחתי את עצמי אתמול בערב לצפות לראשונה".

בפוסט שפרסמה בחשבון האינסטגרם שלה, כתבה: "611 יום נמנעתי מלצפות בסרטון המלא בו רואים את תחילתו של הלינץ' בבן האהוב שלי, מתן. עשרות מחבלים מול חייל אחד.

לא נותרה לנו ברירה. מתן בסכנת חיים. אנחנו נאלצים לפרסם הערב עוד קטע מהסרטון לציבור כולו. הלוואי ויכולנו להימנע מכך. בשבועות האחרונים יצאנו למסע איסוף מידע וחומרים כדי להבין את מצבו הרפואי של מתן. אחרי פגישות עם שורדי שבי שפגשו את מתן, גילינו שיש פער אדיר בין מה שהוצג לנו, לבין המצב הרפואי החמור בו הוא מצוי.

חווינו טלטלה קשה - בעוד שראש הממשלה לא ידע אפילו שמתן פצוע, גילינו שמתן סובל מכוויות פתוחות, דלקות, זיהומים וחום. זאת, לצד עדויות ברורות על עינויים ומכות חשמל. לכן לא נותרה לנו ברירה אלא להראות לציבור את המראות הקשים. את הלינץ' שבוצע במתן בשבעה באוקטובר. את סיפור פציעתו הקשה שנשכחת רק כי הוא חייל. רק בגלל התואר הזה, שאמור להיות מקור גאווה,מתן שלנו נדחק הצידה ולא זכה בכינוי "הומניטרי".

מתן בסכנת חיים, פצוע ומדמם. אסור להפקיר אותו (שוב) מאחור. סליחה מתן שלנו. אל תוותר, כי אנחנו לא מוותרים עליך".

  • עוד באותו נושא:
  • חטופים

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully