וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאבק על שייכות: אזרחי איטליה העתידיים ממתינים להכרעה במשאל העם

עודכן לאחרונה: 8.6.2025 / 12:41

אזרחי איטליה מצביעים היום משאל עם על הצעה לקצר את משך ההמתנה לאזרחות מ-10 ל-5 שנים, ממשלת הימין בראשות ג'ורג'יה מלוני מתנגדת להצעה. מיליוני תושבים שאינם אזרחים כלל אינם זכאים להשתתף

מאות מהגרים ניצלו מטביעה על ידי משמר החופים האיטלקי; 5 נהרגו/צילום: רויטרס, עריכה: אביב אירגז

באיטליה החלה היום (ראשון) הצבעה במשאל עם, שמטרתו לקצר את משך ההמתנה להגשת בקשה לאזרחות מ-10 ל-5 שנים. היוזמה, שהועלתה על ידי קבוצות אזרחיות וזוכה לתמיכת מפלגות ליברליות, עשויה להעניק אזרחות לכ-1.4 מיליון תושבים זרים החיים במדינה דרך קבע -בהם עובדים סיעודיים, פועלים ובני משפחותיהם.

ראש ממשלת איטליה ג'ורג'יה מלוני בהלוויה של סנאטור ברומא, 26 בספטמבר 2023. רויטרס
ראש ממשלת איטליה ג'ורג'יה מלוני בהלוויה של סנאטור ברומא, 26 בספטמבר 2023/רויטרס

עם זאת, הממשלה בראשות ג'ורגי'ה מלוני מתנגדת למהלך. מלוני הודיעה כי תתייצב בקלפי "כדי לכבד את הדמוקרטיה", אך לא תצביע. הקואליציה שלה אף עודדה את הציבור להימנע מהצבעה, כדי לסכל את השגת סף ההשתתפות של 50% הדרוש לאישור התוצאה.

רבים מקרב תושבי איטליה שאינם מחזיקים באזרחות מתארים תחושות של ניכור, תסכול והדרה. למרות שנולדו במדינה או הגיעו אליה כפעוטות, הם נדרשים לעמוד בתנאים מורכבים על מנת לזכות בהכרה חוקית - תהליך שלעיתים נמשך שנים רבות ואף נתקע בשל כשלים בירוקרטיים. חלקם מדווחים על מגבלות תעסוקתיות, קושי בגישה לשירותים בסיסיים ואי־יכולת לקחת חלק בהליכים הדמוקרטיים. עבורם, השיח הציבורי סביב רפורמת האזרחות נוגע לא רק בזכויות חוקיות, אלא בזהותם ובמעמדם כחלק מהחברה האיטלקית.

sheen-shitof

עוד בוואלה

קק"ל מעודדת לימודי אקלים באמצעות מלגות לסטודנטים צעירים

בשיתוף קק"ל

מהגרים מגיעים לחוף קטניה, סיציליה, איטליה, מאי 2015. רויטרס
מהגרים מגיעים לחוף קטניה, סיציליה, איטליה, מאי 2015/רויטרס

החוק המוצע אינו משנה את תנאי הסף - כגון ידיעת השפה, עבר פלילי נקי ושהייה רציפה - אלא רק מקצר את זמן ההמתנה. תומכי היוזמה מבקשים להעניק זהות חוקית לאנשים שכבר חיים ותורמים לחברה האיטלקית. למרות הסיכוי הנמוך להשגת אחוז ההצבעה הנדרש, הפעילים החברתיים רואים במהלך זה רק תחילתו של מאבק ארוך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully