עידית אהל, אמו של החטוף אלון אהל, כתבה היום (רביעי) בפייסבוק על רקע משבר הפטור מגיוס, שעלול להוביל לפיזור הכנסת.
"כן בחירות לא בחירות? 607 ימים שלאלון ולשאר החטופים נשללה הזכות לבחור אם ללכת לשירותים. נשללה הזכות מה, מתי ואיפה לאכול", כתבה.
"נשללה מהם הזכות לבחור אם לצאת לאור השמש או לחייך ואתם עסוקים בכן בחירות לא בחירות? זה הבן שלי שם, הוא צועק הצילו כל שנייה ומי שומע אותו???? אני מבקשת מהציבור, מהתקשורת וממעט הפוליטיקאים שיש להם לב, לא להוריד את העיניים מנושא החטופים! הבחירה היחידה שצריכה להיות לנגד ענינו היא הבחירה בהחזרת החטופים".
אלון נחטף מפסטיבל הנובה ברעים ב-7 באוקטובר. במהלך המתקפה הרצחנית של המחבלים, הוא וחבריו הצליחו להדוף רימונים שנזרקו לתוך המיגונית שבה הסתתרו עד שהמחבלים תפסו אותו.
בחודש פברואר 2025, משפחתו הודיעה שקיבלה לראשונה לאחר 492 ימים אות חיים ממנו. "אלון שלנו בחיים. הוא פצוע ולא מקבל טיפול", מסרו.
ממטה משפחות החטופים נמסר כי "התבשרנו היום שמיום חטיפתו אלון מוחזק במנהרות בעזה, יחד עם חטופים שהשתחררו לאחרונה". לדבריהם, "אנו שמחים ונרגשים לדעת שאלון בחיים, אך אנו גם ממוטטים ומזועזעים מהמצב הפיזי והנפשי הקשה שבו אלון נמצא ומההתעללות שהוא ויתר החטופים עדיין עוברים. אלון שרד את התופת עד כה, אבל אין לו זמן. אסור לדחות את שחרור החטופים. כולם הומניטריים".
"מאז שנחטף, אלון מוחזק בתנאים קשים במנהרות התת-קרקעיות של חמאס, ללא אור יום וללא גישה לתנאים אנושיים בסיסיים", הוסיפו. בתוך כך, הם התבשרו כי הוא פצוע בעיניו, ומוחזק בתנאי שבי קשים במיוחד, תוך מחסור חמור במזון. "כולנו ישבנו ובכינו ביום שבת בעודנו צופים באחינו היקרים שהשתחררו לאחר גיהינום ממושך. אנו דורשים ממנהיגינו לנקוט בצעדים הנדרשים האנושיים כדי להוציא את אלון ושאר הקורבנות מהגיהינום שהם חווים".