וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אמו של רון שרמן בהפגנה בכיכר רבין: "הממשלה שלו החליטה לוותר עליו"

עודכן לאחרונה: 29.5.2025 / 22:42

מעיין, אמו של רון שנחטף ונהרג בעזה, הוסיפה במחאה נגד הממשלה: "רון לא ידע שהחוזה הבסיסי בין מדינת ישראל לאזרחיה הופר"

הפגנה למען החזרת החטופים, כיכר החטופים/סאטויו

הפגנה נגד הממשלה התקיימה הערב (חמישי) בכיכר רבין בתל אביב, בהשתתפות יו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן; מעיין שרמן - אמו של רון שרמן, שנחטף ונהרג בעזה; ליאור אקרמן, לשעבר ראש אגף בשב"כ ויו"ר מועצת העם החדשה; יאיא פינק, ממובילי המחאה למען הדמוקרטיה; ושקמה ברסלר.

מעיין סיפרה בנאום על החטיפה של בנה הבכור ואמרה כי ב-7 באוקטובר ב"רון נחטף בפיג'מה ובכפכפים מהמיטה שלו במת"ק עזה. רון דיבר איתי במשך 40 דקות ,אמר שיש מחבלים בבסיס ואני התמימה, הרגעתי אותו שהכול יהיה בסדר והוא במקום הכי בטוח בארץ. יותר מאוחר רון צולם כשהוא נגרר יחף עם שני חבריו ניק בייזר ותמיר נמרודי לתוך עזה. לא אשכח את מבט האימה על פניו של רון, אחרי שראה את חבריו אור, אמיל ולידור במיגונית נרצחים מול עיני, ומבין שהוא נחטף. מבט שמחפש עזרה והצלה".

היא הוסיפה כי "זעקתו קורעת הלב ששמעתי באחד הסרטונים קורעת את נשמתי יום יום שעה שעה. אני יודעת שכשהגיע למנהרה רון היה בטוח שמדינת ישראל תשיב אותו ואת שאר החטופים. אבל הוא לא ידע שהחוזה הבסיסי בין מדינת ישראל לאזרחיה הופר. הממשלה שלו החליטה לוותר עליו, ועל ערכי היסוד שעליהם קמה ונוסדה והתבססה המדינה - קדושת החיים ושלא מפקירים אף חייל מאחור. עליו ועל עוד 40 חטופים שהגיעו לעזה בחיים ונהרגו או נרצחו שם כתוצאה מהלחץ הצבאי".

הפגנה נגד הממשלה בכיכר רבין, 29 במאי 2025. טלי מלמד Tally Melamed, אתר רשמי
הפגנה נגד הממשלה בכיכר רבין, 29 במאי 2025/אתר רשמי, טלי מלמד Tally Melamed
הפגנה נגד הממשלה בכיכר רבין, 29 במאי 2025. טלי מלמד Tally Melamed, אתר רשמי
הפגנה נגד הממשלה בכיכר רבין, 29 במאי 2025/אתר רשמי, טלי מלמד Tally Melamed

יאיא פינק שחזר את היום בו ראש הממשלה יצחק רבין נרצח ב-1995: "הייתי בן 11 כשביקשתי מאמא שלי לנסוע לעצרת השלום בכיכר מלכי ישראל. אבל אנחנו דתיים, והאוטובוסים מירושלים עזבו מוקדם לפני צאת השבת. נשארתי בבית. במוצאי שבת, הרביעי בנובמבר, הדלקתי את הרדיו בחדר. רציתי לשמוע כמה אנשים הגיעו לכיכר. אבל במקום זה שמעתי שהיה ירי. שרבין אולי נפגע. רצתי לקרוא תהילים. בתוך שעה וחצי איתן הבר יצא מבית החולים איכילוב והודיע שממשלת ישראל מודיעה בתדהמה על הירצחו של ראש הממשלה ושר הביטחון, יצחק רבין. בכיתי כל הלילה. הברזתי מבית ספר והלכתי להשתתף בהלוויה. ושם, ניגש אליי מישהו ואמר: 'תגיד, מה אתה עושה פה? אתם הדתיים רצחתם את רבין'".

לדבריו, "מאותו רגע, לפני שלושים שנה, קיבלתי שתי החלטות: להיאבק על היהדות שקיצוניים חטפו לנו אותה, ולא לשפוט אדם על פי דעה קדומה, אלא להושיט יד ולמצוא את המשותף. מאז יש לי חלום. ואני מאמין שזה החלום הישראלי - החלום של כולנו".

יאיא פינק בהפגנה נגד הממשלה בכיכר רבין, 29 במאי 2025. כיכר רבין ראובן להב reuven lahav, אתר רשמי
יאיא פינק בהפגנה נגד הממשלה בכיכר רבין, 29 במאי 2025/אתר רשמי, כיכר רבין ראובן להב reuven lahav
הפגנה נגד הממשלה בכיכר רבין, 29 במאי 2025. אלון בנקי, אתר רשמי
הפגנה נגד הממשלה בכיכר רבין, 29 במאי 2025/אתר רשמי, אלון בנקי

ליאור התייחס בנאומו לממשלה ואמר כי "כבר למעלה משנתיים שהם מתקיפים ופוגעים במוסדות המדינה, בארגוניה הביטחוניים, במערכת המשפט והחוק שלה, במערכת החינוך ובשירות הציבורי. ולמעשה בכל אזרחיה. כבר למעלה משנתיים שהם נלחמים בכל דרך בשומרי החוק, בראשי הצבא, בראש שב"כ, ביועצת המשפטית לממשלה, בבית המשפט ובכל שומרי הסף המנסים עדיין להציל אותנו מידיהם המגואלות ברפש העסקנות הפוליטית. הכל בשאיפה לייצר כאן דיקטטורה שבה אין הפרדת רשויות, אין חוק מלבד זה של השליט ואין דעה מלבד זו של השלטון".

לדבריו, "המינוי האחרון וההזוי של ראש שב"כ ממחיש יותר מכל את הניתוק והטירוף המוחלט של העומד בראש המדינה. בארגון שבו המקצוענות היא מעל הכל והחובה להבין מהו מודיעין, מהו גיוס והפעלת סוכן, מהי חקירה ביטחונית של טרוריסט, מהו מבצע מודיעיני מורכב. בארגון כזה לא ניתן למנות מפקד שאין לו שום מושג בתחומים אלו ושכישוריו היחידים לתפקיד הם קרבתו האישית לראש הממשלה ומשפחתו ותפיסות עולמו שלא בהכרח תואמות את ערכי הארגון וממלכתיותו".

אתמול, 57 בני אדם נעצרו בהפגנה של משפחות חטופים ברחבי תל אביב, בין היתר במחאה מול בניין מצודת זאב. במהלך הערב חסמה המשטרה את רחוב דרך נמיר, בעוד שצומת בוגרשוב פינת קינג ג'ורג' נחסמה על ידי המוחים.

במהלך המחאה נכנסו מוחים לבניין מצודת זאב ונקשרו מול לשכת נתניהו, תוך שהצהירו על מחאה שתימשך 600 דקות - כמספר הימים שבהם מצויים החטופים בשבי. גם מחוץ למצודת זאב פתחו מאות מפגינים בישיבת מחאה וחסמו את הרחובות הסמוכים. בין היתר, קשרו המוחים את עצמם במדרגות הבניין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully