וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המגבלות הוסרו: מדינות אירופה אישרו לאוקראינה לתקוף בעומק רוסיה

עודכן לאחרונה: 27.5.2025 / 14:16

קנצלר גרמניה מרץ הודיע כי אין עוד מגבלות טווח על הנשק המערבי שנמסר לקייב, בשינוי מדיניות דרמטי ביחס לקודמו. ההחלטה באה בעקבות מתקפות נרחבות של רוסיה ובלחץ גובר מצד המערב על פוטין להסכים להפסקת אש

מתקפה אווירית חסרת תקדים של רוסיה על אוקראינה. 25 במאי 2025/רויטרס

גרמניה בריטניה וצרפת הצטרפו לארצות הברית ואישרו לאוקראינה לתקוף מטרות בעומק שטחה של רוסיה. קנצלר גרמניה החדש פרידריך מרץ הודיע אתמול (שני) על הסרת המגבלות שהוטלו על אוקראינה בנוגע לשימוש בטילים ארוכי טווח נגד מטרות ברוסיה. מדובר בשינוי מדיניות משמעותי של מדינות המערב, שבמשך חודשים סירבו לאפשר לאוקראינה לתקוף בעומק השטח הרוסי בנשק שסופק לה.

המלחמה באוקראינה - כל העדכונים

"אין עוד מגבלות טווח על הנשק שנשלח לאוקראינה - לא מצד הבריטים, לא מצד הצרפתים, לא מצדנו ולא מצד האמריקנים," אמר מרץ בפורום אירופי בברלין. "אוקראינה יכולה כעת להגן על עצמה גם באמצעות תקיפת עמדות צבאיות בעומק רוסיה."

מרץ אמר היום (שלישי) כי המלחמה באוקראינה צפויה להימשך עקב חוסר רצונה של רוסיה להיכנס למשא ומתן.

"מלחמות בדרך כלל מסתיימות עקב תשישות כלכלית או צבאית מצד אחד או משני הצדדים, ובמלחמה הזו אנו עדיין רחוקים מלהגיע למצב זה", אמר מרץ במסיבת עיתונאים משותפת עם ראש ממשלת פינלנד, פטרי אורפו, בטורקו. "לכן ייתכן שנצטרך להתכונן לתקופה ארוכה יותר", הוסיף מרץ..

שיגור של טיל ATACMS במהלך תרגיל של הצבא הדרום קוריאני. GettyImages
שיגור של טיל ATACMS במהלך תרגיל של הצבא הדרום קוריאני/GettyImages

ההכרזה על הסרת מגבלות הטווח באה על רקע מתקפה אווירית רוסית נרחבת בסוף השבוע, שכללה שיגור שיא של טילים וכטב"מים לעבר קייב ואזורים נוספים, והובילה למותם של יותר מעשרים בני אדם, בהם ילדים. נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, קרא למערב להפעיל לחץ כבד יותר על הקרמלין. "בלי לחץ חזק באמת על ההנהגה הרוסית - הברוטליות הזו לא תיפסק," אמר.

מרץ, שמונה לתפקיד רק לאחרונה, מציג בכך קו תקיף בהרבה מקודמו, אולף שולץ, שסירב במשך חודשים לבקשת אוקראינה להסרת המגבלות. עם זאת, מרץ לא התחייב אם גרמניה תספק לאוקראינה את טילי הטאורוס ארוכי הטווח - נשק שמרץ דווקא תמך בשליחתו בעבר.

בכוח לשלם יותר?

עוברים עכשיו לוואלה מובייל ונהנים מ-4 מנויים ב100 שקלים

לכתבה המלאה

פיצוץ בשמי קייב בעקבות מתקפה רוסית על בירת אוקראינה, 24 במאי 2025. רויטרס
פיצוץ בשמי קייב בעקבות מתקפה רוסית על בירת אוקראינה, 24 במאי 2025/רויטרס

ההחלטה האמריקנית להסיר את המגבלות התקבלה כבר בחודש נובמבר האחרון, כשנשיא ארה"ב דאז, ג'ו ביידן, אישר לאוקראינה להשתמש בטילי ATACMS האמריקניים נגד מטרות בשטח רוסיה - צעד שנחשב שנוי במחלוקת ולקח חודשים ארוכים עד שאושר.

שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב. רויטרס
שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב/רויטרס

במוסקבה מיהרו לגנות את ההכרזה הגרמנית. דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, כינה את ההחלטה "מסוכנת מאוד" ואמר שהיא "פוגעת במאמצים להשגת פתרון מדיני". פוטין עצמו הזהיר בעבר כי תקיפה של רוסיה בנשק מערבי תיחשב כתקיפה משותפת מצד מעצמה גרעינית - ואיים בשימוש בנשק גרעיני במקרה של מתקפה קונבנציונלית.

שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב תקף את המערב ואמר כי הדברים מעידים על כך שההחלטה התקבלה כבר מזמן אך נשמרה בסוד, וכן על רמתם של המנהיגים הנוכחיים באירופה. כאשר נשאל על דבריו של הנשיא ארה"ב דונלד טראמפ בנוגע לרוסיה, טען לברוב כי טראמפ מגיב ברגש משום שהוא רואה כיצד ניסיונותיו להביא לשלום באוקראינה מסוכלים על ידי מנהיגי אירופה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully