הלוויתה של שרה מילגרם שנרצחה בפיגוע בוושינגטון צפויה להתקיים ביום שלישי בצהריים במדינת קנזס שבארצות הברית שם גדלה והתחנכה. הטקס יתקיים בבית הכנסת הרפורמי "בית תורה" באוברלנד פארק כשלאחריו היא תיקבר בטקס פרטי במעמד בני משפחה, קרובים ומקורבים.
ארונו של ירון לישינסקי שנרצח גם כן באותו הפיגוע הגיע לישראל ביום שישי אחר הצהריים. נציגי המשפחה ונציגים ממשרד החוץ קיבלו את ארונו בשדה התעופה ולאחר טקס התייחדות קצר הועבר הארון לקבורה בישראל.
"ימים לא פשוט לכל אחד מאיתנו כאן. האירוע טלטל את כולנו", אמרה לוואלה מרינה רוזנברג, סגנית נשיא בכירה לעניינים בינלאומיים בליגה נגד השמצה, בשיחה מוושינגטון.
מרינה פעילה כבר 17 שנה בשירות החוץ של ישראל. בהן כיהנה בין היתר כשגרירת ישראל בצ'ילה ומתגוררת מזה שנתיים עם משפחתה באחת מערי הלווין של הבירה האמריקאית. "התעוררתי לחדשות האיומות המזעזעות האלה מוקדם בבוקר עם כמות מטורפת של הודעות מכאן ומהארץ, בעיקר של אנשים שמודאגים בקשר עם ביטחונם האישי, בטחון הקהילות שלהם ובטחון שליחים ונציגים מהארץ, בשגרירות ומחוצה לה". שיתפה.
"גם אצלנו בעלי תהה אותו בוקר על רקע האירוע והעלה מחשבה שאולי הילדים יישארו בבית, מכיוון שאחת הולכת לבית ספר יהודי והתשובה שלי הייתה שהיא תלך", אמרה מרינה. "חשוב שעל אף הפחד והצער שנמשיך לקיים את השגרה שלנו כמשפחה ישראלית יהודית גאה ולא ניתן לטרור להפחיד ולנצח אותנו", סיכמה את דבריה.
מרינה המשיכה וסיפרה כי בארצות הברית נערכים לכל תרחיש: "צריך לזכור שזה 'חודש המורשת היהודית' בארצות הברית ונערכים כאן בימים אלה לא מעט אירועים לכבודו, גם אירועים של הקהילה היהודית וגם לנו בליגה נגד השמצה היה אירוע באותו יום והיה אירוע למחרתו". עוד היא סיפרה כי מאז 7 באוקטובר בארצות הברית העלו כוננות ונערכים לאבטח כל אירוע של הקהילות היהודיות ברחבי המדינה: "אלה שבועות מלאי אירועים ועל אף התפרצות האנטישמיות בארצות הברית בשנים האחרונות ובעיקר אחרי מתקפת 7 באוקטובר יש יותר דאגה וננקטו אמצעים מוגברים יותר לאבטח את הקהילה אבל לא ציפינו שרצח מתועב כזה יתרחש ועוד בבירת ארצות הברית".
"לצערי, אף אחד לא יכול להגיד שהוא מופתע", שיתפה בכאב. "הרי ראינו בשנה וחצי האחרונות מתקפות אלימות על יהודים ועל מוסדות יהודים החל מירי חוזר על בית ספר יהודי בקנדה ועד הצתה של בית כנסת באוסטרליה". אך עדיין המשיכה ואמרה כי רצח כמו זה זה אירוע אחר וחריג וגרם לכל הקהילות היהודית באשר הן להפתעה: "ובכל זאת, כשרצח כזה נורא מתרחש בלבה של בירת ארצות הברית, זה צריך להוות תמרור אזהרה לא רק לקהילה היהודית אלה גם לציבור האמריקאי, לאמריקה ולמדינות דמוקרטיות בכלל".
בסיום דבריה סיפרה מרינה על ההכרות האישית שלה עם שני הנרצחים ירון ושרה: "כדיפלומטית לשעבר אני מכירה מקרוב את השליחים, וזכיתי להכיר הכרות קצרה את שרה וירון הנפלאים זיכרונם לברכה. הם היו זוג צעיר ונחמד, חברי בליגה עבדו איתם לעומק. התרשמתי שהם צעירים ציוניים אוהבי ישראל, אינטליגנטים מאד ומקצועיים מאד".
"אחד החששות תמיד הוא החשש הבטחוני לעובדים גם בתקופות רגועות והדיפלומטים שלנו בפוטנציאל תמידי למתקפתה עליהם", אמרה מרינה. המשיכה מרינה עם תקווה קטנה כי האירוע יעורר את מי שצריך וינקטו אמצעי אבטחה נוספים: "אני מקווה שיינקטו אמצעי אבטחה נוספים כדי להבטיח שאירועים כאלה לא יחזרו ויישנו חס וחלילה, אבל חשוב להזכיר שזה לא קרה באירוע של השגרירות אלא באירוע של הקהילה היהודית, במוסד יהודי, והמתקפה הייתה אירוע טרור אנטישמי לכל דבר".
האירוע טלטל גם את צמרת הממשל האמריקאי. השגריר יחיאל לייטר אמר שקיבל ביום חמישי שיחת טלפון מהנשיא דונלד טראמפ ושהנשיא אמר לו שהבית הלבן יעשה "כל שביכולתו כדי להילחם ולשים קץ לאנטישמיות".
שני עובדי שגרירות ישראל בוושינגטון נורו בין רביעי לחמישי שעבר למוות סמוך למוזיאון היהודי בעיר, במהלך אירוע של ארגון יהודי-אמריקני. לפי מקור שמעורה בפרטים השניים היו זוג מאורסים.