וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנרצחים בפיגוע בוושינגטון: ירון לישינסקי ושרה מילגרם

עודכן לאחרונה: 22.5.2025 / 12:27

לישינסקי ומילגרם, בני זוג ועובדי שגרירות ישראל בוושינגטון, נורו למוות בפיגוע מחוץ למוזיאון היהודי בעיר. לישינסקי, יליד גרמניה שעלה לישראל, שימש כעוזר מחקר לענייני המזרח התיכון בשגרירות ונחשב ל"תומך מובהק בדיאלוג אזורי"

מעצר החשוד בירי של שני עובדי השגרירות בוושינגטון, 22 במאי 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

ירון לישינסקי ושרה מילגרם הם הנרצחים בפיגוע הקטלני בוושינגטון. לישינסקי ומילגרם, בני זוג ועובדי שגרירות ישראל בוושינגטון, נורו למוות הלילה (חמישי) סמוך למוזיאון היהודי בעיר.

ירון לישינסקי ובת זוגו שרה מילגרם, שנרצחו בפיגוע ירי בוושינגטון, ארה"ב. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
ירון לישינסקי ובת זוגו שרה מילגרם/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

ירון לישינסקי: תומך נלהב של דיאלוג אזורי

ירון לישינסקי, שעלה לישראל מגרמניה בגיל 16, שימש בשנים האחרונות כעוזר מחקר לענייני המזרח התיכון וצפון אפריקה במחלקה המדינית של אחת משגרירויות ישראל בוושינגטון. במסגרת תפקידו היה אחראי לעדכון שוטף של הסגל הדיפלומטי באירועים ומגמות באזור, לעריכת מחקרים בנושאים גאופוליטיים, לקיום קשרים עם נציגויות זרות ועם צוותי חשיבה מקומיים, ולסיוע בארגון ביקורי משלחות מישראל.

לישינסקי החזיק בתואר שני בממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה מאוניברסיטת רייכמן, ובתואר ראשון ביחסים בין־לאומיים ולימודי אסיה מהאוניברסיטה העברית. הוא דיבר עברית, אנגלית וגרמנית באופן שוטף, והחזיק גם בידע בסיסי ביפנית. בריאיונות ובכתיבתו הביע תמיכה נחרצת בחזון הסכמי אברהם, בדיאלוג בין־דתי ובהבנה אזורית - אותם ראה כאינטרס משותף לישראל ולמזרח התיכון כולו.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הטיפול שמאריך את חייהם של חולי סרטן ריאה

בשיתוף העמותה הישראלית לסרטן ריאה

פיגוע ירי מחוץ למוזיאון היהודי בוושינגטון בו נרצחו שני עובדי השגרירות הישראלית

22 במאי 2025. רויטרס
היורה שוטט מחוץ למוזיאון לפני הירי - ופתח באש. זירת הפיגוע/רויטרס

המחבל - פעיל שמאל קיצוני

הירי התרחש בסביבות השעה 21:15 במהלך אירוע במוזיאון היהודי. התוקף, שתואר כגבר עם זקנקן שלבש ז'קט כחול וג'ינס צעק "שחררו את פלסטין". ה-FBI ומשטרת וושינגטון הבירה חוקרים את המניע לפיגוע. משרד החוץ אישר שהוא נתפס ומאוחר יותר מפקדת משטרת וושינגטון אמרה שהוא זוהה בשם אליאס רודריגז, בן 30 משיקגו. לפי החשד, היורה שוטט מחוץ למוזיאון לפני הירי ופתח באש לעבר קבוצה של ארבעה אנשים. לדבריה, הוא לא היה מוכר למשטרה ולא היה מידע מוקדם שהזהיר מפני פיגוע או פשע שנאה.

רודריגז, פעיל קומוניסטי בן 30 משיקגו, זוהה ברשתות החברתיות כחבר במפלגת הסוציאליזם והחירות. בנוסף, תועד בהפגנות עבר נגד השקעותיה של חברת "אמזון" בעיר.

בשירות הביטחון הכללי יעשו הערכת מצב על רקע הפיגוע ובסופה יקבלו החלטות להמשך. בשלב זה הוחלט להעלות את רמת הדריכות והכוננות סביב השגרירות.

"כל יהודי שנמצא פה - עם מטרה על הגב"

דוברת שגרירות ישראל בוושינגטון, טל נעים, התראיינה ל-103FM והזדעזעה מהפיגוע הנורא. "אנחנו פשוט מזועזעים מהאירוע שקרה כאן. חשוב להגיד ששליחי משרד החוץ ודיפלומטים הם תמיד מאוימים, ואחרי 7 באוקטובר ביתר שאת", אמרה טל בפתח השיחה. "רצח של זוג צעיר שהגיע לאירוע של גוף יהודי במוזיאון יהודי - הוא פשוט מכה קשה מאוד.

כשנשאלה איך מצליח אדם להיכנס לתוך אירוע ולירות כאוות נפשו, השיבה כי "קודם כול צריך לדייק - הוא לא נכנס לאירוע. הוא ארב בחוץ, וכשהם יצאו ירה בהם מטווח קצר. אלו שאלות שצריכות להישאל".

טל הוסיפה שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התקשר לשגריר יחיאל לייטר והביע את צערו. "הוא רוצה לבדוק איך דבר כזה קורה, ואיך גורמים ליהודים להרגיש בטוחים. זה לא רק נגד ישראל - זה נגד יהודים". לדבריה, "כל יהודי שנמצא פה הוא עם מטרה על הגב. אנחנו דיפלומטים שמגדלים משפחות, מגדלים ילדים ושולחים אותם לבית ספר. אחרי 7 באוקטובר היינו צריכים לשנות את הרגלי חיינו כי האיום גדול".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully