יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן, תקף בראיון ל־103FM את הכוונה למנות את האלוף דוד זיני לראש השב"כ. בעיניו מדובר במהלך בלתי ראוי ובעוד כישלון ערכי של ראש הממשלה.
"האלוף זיני, אם הוא נאמן לערכים ולנורמות של צה"ל, חייב להודיע שהוא מוותר על התפקיד", הבהיר ליברמן. הוא הודה כי הוא אינו מכיר את זיני אישית, וכי הוא שמע שמדובר בחייל אמיץ, ויחד עם זאת אמר כי "זה לא אומר כלום לגבי כישוריו לתפקיד ראש שב"כ".
ליברמן סבור כי תהליך המינוי צריך להיות מסודר: "חובה להקפיד על תהליך שלא מזהם או פוגע בערכים ובנורמות של השב"כ. הבעיה המרכזית כאן זאת הדרך. אי אפשר למנות אלוף בצה"ל מאחורי גבו של המטכ"ל".
הוא האשים את ראש הממשלה בניהול כושל: "יש פה הרבה שאלות לגבי תפקוד ראש הממשלה, לגבי שיקול הדעת שלו, והיכולת שלו בכלל להתמודד עם הסוגיות על הפרק". מבחינתו ראש הממשלה זנח את האינטרס הציבורי: "הוא ראש ממשלת 7 באוקטובר שכבר לא מתפקד כראש ממשלה של כל האזרחים, אלא ראש ממשלה של הבייס שלו".
אמירתו של יאיר גולן: "הבל הבלים"
באשר להתבטאות יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן לפיה מדינה שפויה לא הורגת תינוקות כתחביב, אמר: "מדובר באמת בהבל הבלים, ולצערי המערכת הפוליטית פשוט מלאה בדברי הבל מכל כיוון".
על שיתוף פעולה אפשרי בין מפלגתו לבין 'הדמוקרטים' אמר: "מבחינתי הממשלה הבאה חייבת לציין בקווי היסוד שלה שהיא ציונית. אני שומע שיאיר גולן בונה קואליציה עם איימן עודה, עם החבר'ה של הרשימה האסלאמית ודברים אחרים - קשה לקרוא לזה קואליציה ציונית. זה חייב להיות".
עם זאת, ליברמן הצהיר כי אם הוא יהיה זה שיקים את הממשלה הבאה, אין בכוונתו לפסול את גולן מראש: נבנה קווי יסוד, ומי שיקבל אותם - נבחן ונשתדל. אני לא פוסל אף אחד, גם אם הליכוד ירצו בלי נתניהו להצטרף. מבחינתי הליכוד הם יותר מרצויים - אבל בלי נתניהו".