וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אולמרט: "בן גביר וסמוטריץ' - שני טרוריסטים"

עודכן לאחרונה: 22.5.2025 / 10:43

ראש הממשלה לשעבר תקף במילים קשות את שרי הימין. בריאיון ל-103FM אמר: "המדיניות הזאת ממיטה אסון על מדינת ישראל". הוא לא חזר בו מאמירתו ב-BBC לפיה ישראל קרובה לביצוע פשעי מלחמה: "המלחמה נועדה להיגרר"

ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט: "יבוא יום שנוער הגבעות, שהיום רוצחים פלסטינאים בשטחים, ירו עלינו"/ועדת החקירה האזרחית

ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט תקף הבוקר (חמישי) בחריפות את הממשלה. בריאיון ב-103FM כינה אולמרט את שר האוצר והשר לביטחון לאומי "טרוריסטים", והזהיר כי ישראל בדרך לאסון ולבידוד בינלאומי.

"אני לא קורא לחיילים לסרב", הבהיר אולמרט בראיון. "המלחמה הזאת לא פתאום התחילה הבוקר, וקם אדם שהיה ראש ממשלת ישראל ואומר: 'חבר'ה, אין לזה ייעוד'. אנחנו מדברים על כמעט 19 חודשים של לחימה, אנחנו מדברים על שחיקה בלתי פוסקת".

הוא הדגיש כי ביקורתו מופנית כלפי הממשלה, ולא כלפי צה"ל: "אנחנו קוראים להפסיק את ההפקרות של הממשלה, את הרברבנות של הממשלה. אנחנו קוראים להפסיק את המדיניות הזאת שממיטה אסון על מדינת ישראל - ותביא לבידודה ולנידויה בקרב העולם כולו, כתוצאה מהמדיניות שבראשה עומדים שני טרוריסטים - בן גביר וסמוטריץ'".

המגישה גאולה אבן־סער הקשתה: "טרוריסטים?" - אולמרט השיב לה: "כן, בהחלט. טרוריסטים".

אהוד אולמרט, הפגנה נגד המהפכה המשפטית, קפלן תל אביב, 8 באפריל 2023. ראובן קסטרו
"להפסיק את הרברבנות של הממשלה"/ראובן קסטרו

"אין יעדים. זה הכול בלוף, רמייה, הונאה"

אולמרט לא חזר בו מהתבטאותו בריאיון ל-BBC לפיה "מה שישראל עושה בעזה קרוב לפשעי מלחמה". לדבריו, "נקבתי בלשון זהירה, ואמרתי שהמלחמה נועדה להימשך ולהיגרר כדי להתחמק מהצורך להביא לסיומה".

"אני קורא מהדיווחים שלנו בבוקר שיש עשרות רבות של אנשים שנהרגו מהפצצות", הוסיף. הוא סבור כי כעת מרבית הציבור לא מוצא בה טעם. "היא מלחמה ללא תכלית, ללא יעד, ללא מטרה, ללא סיכויי הצלחה".
ראש הממשלה לשעבר תקף את התנהלות הממשלה: "אין יעדים. זה הכול בלוף, רמייה, הונאה, הולכת שולל, רברבנות יהירה, שחצנית, שאין מאחוריה שום דבר".

הוא הזהיר כי הרחבת הלחימה ברצועה היא סכנה ממשית: "מה שיש בעיקר אלו פעולות שמקרבות מאוד את אובדן החטופים שלנו, שלצערי גורמות גם להרג חיילינו, ושגורמות למספר עצום של הרוגים ונפגעים בקרב האוכלוסייה הלא מעורבת הפלסטינית".

ראש ממשלת ישראל לשעבר אהוד אולמרט. מארק ישראל סלם,
"מלחמה ללא תכלית, ללא מטרה, ללא סיכויי הצלחה"/מארק ישראל סלם

בן גביר בתגובה: "מוטב שיעסוק בשיקום עצמי"

השרים בן גביר וסמוטריץ' שהואשמו בראיון כטרוריסטים הגיבו לראיון. מלשכתו של השר סמוטריץ' נמסר בתגובה: "יש אנשים שלא שווים תגובה ויש אסירים לשעבר שלא שווים תגובה. אולמרט נופל בשתי הקטגוריות".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב לדברי אולמרט: "אין אירוניה גדולה מזה שהעבריין המורשע אולמרט, שקרא בתקופת הרפורמה המשפטית 'לעבור למלחמה פנים מול פנים', קורא לשרים בממשלה טרוריסטים. מוטב שהאסיר המשוחרר יעסוק בשיקום עצמי ויפסיק לדבר דברי הבל בשידור".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully